دوره 12، شماره 1 - ( بهار 1404 )                   جلد 12 شماره 1 صفحات 1830-1819 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Baziar F, Shabani R. Synergistic Evaluation of Aerobic Exercises and Saffron Extract on the amount of Amyloid Beta Accumulation and Cognitive Function in Induced Alzheimer's Rats. J Jiroft Univ Med Sci 2025; 12 (1) :1819-1830
URL: http://journal.jmu.ac.ir/article-1-821-fa.html
بازیار فاضل، شعبانی رامین. ارزیابی اثرات سینرژیک تمرینات هوازی و عصاره زعفران بر میزان تجمع آمیلوئید بتا و عملکرد شناختی در موش های صحرایی آلزایمری القا شده. مجله دانشگاه علوم پزشکی جیرفت. 1404; 12 (1) :1819-1830

URL: http://journal.jmu.ac.ir/article-1-821-fa.html


1- دکترای فیزیولوژی ورزشی، اداره کل ورزش و جوانان استان گیلان، رشت، ایران ، Fazelbazyar@yahoo.com
2- دانشیار فیزیولوژی ورزشی، گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشکده علوم انسانی، واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی، رشت، ایران
چکیده:   (27 مشاهده)
مقدمه و هدف: بیماری آلزایمر، یکی از چالش‌های جدی برای جامعه علمی و پزشکی است. این اختلال پیشرونده باعث تضعیف شدید عملکرد مغز و اختلال در تفکر و حافظه می‌شود و تاکنون درمان قطعی برای آن یافت نشده است. هدف ما در این مقاله، بررسی تأثیر ترکیبی تمرینات هوازی و مصرف عصاره زعفران بر حافظه فضایی و میزان تجمع آمیلوئید بتا در بافت هیپوکامپ مدل‌های حیوانی مبتلا به آلزایمر است.
روش کار: در این مطالعه تجربی، 32 سر موش صحرایی نر بالغ به شکل تصادفی در چهار گروه آلزایمری شامل کنترل، تمرینات هوازی، تمرینات هوازی + عصاره و عصاره تقسیم شدند. برای ایجاد مدل آلزایمر، آمیلوئید بتا 42-1 به هیپوکامپ تزریق شد. موش­های صحرایی گروه عصاره و گروه تمرین، عصاره را به میزان صد میلی­گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن، روزانه یک مرحله راس ساعت 8 صبح به مدت 7 روز در هفته به مدت 12 هفته از طریق گاواژ دریافت کردند. تمرینات هوازی به مدت 12 هفته و شامل 3 جلسه در هفته انجام گردید. برای ارزیابی حافظه فضایی از آزمون ماز شعاعی، اندازه‌گیری پروتئین آمیلوئید بتا با روش الایزا و برای تجزیه و تحلیل داده­ ها از آزمون آنالیز واریانس یکطرفه بهره گرفته شد.
یافته ­ها: نتایج نشان داد که پس از 12 هفته تمرینات هوازی همراه با مصرف عصاره زعفران، عملکرد حافظه فضایی در گروههای مداخله در مقایسه با گروه کنترل به صورت معناداری افزایش یافته است (0/05>p). همچنین، میزان تجمع آمیلوئید بتا در گروه‌هایی که تمرینات هوازی، تمرینات هوازی به همراه عصاره، و تنها عصاره دریافت کرده بودند، در مقایسه با گروه کنترل به طور معنی‌داری کاهش یافت (0/05>p).
نتیجه‌گیری: به نظر میرسد که تمرینات هوازی همراه با مصرف عصاره زعفران به بهبود عملکرد حافظه فضایی کمک کرده و منجر به کاهش تجمع آمیلوئید بتا در بافت هیپوکامپ موش  ­های صحرایی نر مبتلا به آلزایمر می‌شود.
متن کامل [PDF 946 kb]   (11 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: علوم پزشکی / پزشکي ورزشي
دریافت: 1403/10/10 | پذیرش: 1404/1/17 | انتشار: 1404/3/10

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی جیرفت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Jiroft University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb