مقدمه و هدف: سندرم متابولیک، با سیری پیشرونده در تمام گروههای سنی در حال افزایش است و به مشکل جدی در سلامت جامعه تبدیل شدهاست. تحقیقات زیادی برای تعیین اثرات ضد چربی محصولات گیاهی ایمن و ارزان انجام شده که دارچین یکی از این گیاهان محسوب میشود. دارچین به دلیل دارا بودن عنصر سینامالدهید، توانایی کاهش سطح لیپیدهای خون را دارد. پژوهش حاضر باهدف بررسی تأثیر دارچین در دوزهای مختلف بر سطوح کلسترول، تریگلیسیرید، LDLو HDL در افراد دیابتی انجام شد. روش کار: این کارآزمایی بالینی تصادفی دوسو کور بر روی 69 بیمار دیابتی مرد و زن، با میانگین تری گلیسیرید خون 19/14 ± 91/179 در زاهدان انجام شد. آزمودنیها، به 3 گروه (2 گروه مداخله دریافتکننده دارچین با دوزهای 2 و 4 گرم و گروه کنترل با دریافت دارونما) تقسیم شدند. هر آزمودنی روزانه 4 کپسول به مدت 12 هفته دریافت میکرد. نمونه خون وریدی جهت اندازهگیری کلسترول، تریگلیسیرید،LDL ، HDL و FBSدر شروع مداخله و هفتههای 4، 8 و 12 گرفته شد. از آزمونهای ANOVA یکطرفه و Repeated Measurement جهت تجزیهوتحلیل دادهها استفاده شد. یافتهها: در میانگین تریگلیسیرید، کلسترول، گلوکز و LDL بین گروههای مداخله در مقایسه با گروه دارونما کاهش آماری معناداری مشاهده گردید (001/0>p). در میانگین HDL بین سه گروه، تفاوت آماری معناداری مشاهده نگردید (05/ 0<p). نتیجهگیری: مصرف طولانی مدت دارچین با دوز بالا، بهواسطه دارا بودن ترکیبات پلی فنلی در کاهش پروفایلهای چربی و گلوکز بیماران دیابتی، میتواند مؤثر باشد. |
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |