دوره 6، شماره 2 - ( پاییز-زمستان 1398 )                   جلد 6 شماره 2 صفحات 194-203 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

sarani ali abadi P, dashipour A R, sarani H, sarabandi no A. The effect of cinnamon on blood lipids profile in patients with type 2 diabetes. J Jiroft Univ Med Sci. 2020; 6 (2) :194-203
URL: http://journal.jmu.ac.ir/article-1-289-fa.html
سارانی علی ابادی پروانه، داشی پور علیرضا، سارانی حامد، سرابندی نو افسانه. بررسی تاثیر دارچین بر پروفایلهای چربی خون در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2. مجله دانشگاه علوم پزشکی جیرفت. 1398; 6 (2) :194-203

URL: http://journal.jmu.ac.ir/article-1-289-fa.html


1- مربی پرستاری، گروه داخلی جراحی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان، زاهدان،
2- دانشیار تغذیه، گروه تغذیه و صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، زاهدان، ایران
3- مربی پرستاری، گروه داخلی جراحی، دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، زاهدان، ایران
4- مربی پرستاری، گروه داخلی جراحی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان، زاهدان، ایران
چکیده:   (160 مشاهده)
مقدمه و هدف: سندرم متابولیک، با سیری پیشرونده در تمام گروه‌های سنی در حال افزایش است و به مشکل جدی در سلامت جامعه تبدیل شده­است. تحقیقات زیادی برای تعیین اثرات ضد چربی محصولات گیاهی ایمن و ارزان انجام شده که دارچین یکی از این گیاهان محسوب می‌شود. دارچین به دلیل دارا بودن عنصر سینامالدهید، توانایی کاهش سطح لیپیدهای خون را دارد. پژوهش حاضر باهدف بررسی تأثیر دارچین در دوزهای مختلف بر سطوح کلسترول، تری­گلیسیرید،  LDLو HDL  در افراد دیابتی انجام شد.
روش کار: این کارآزمایی بالینی تصادفی دوسو کور بر روی 69 بیمار دیابتی مرد و زن، با میانگین تری گلیسیرید خون 19/14 ± 91/179 در زاهدان انجام شد. آزمودنی‌ها، به 3 گروه (2 گروه مداخله دریافت‌کننده دارچین با دوزهای 2 و 4 گرم و گروه کنترل با دریافت دارونما) تقسیم شدند. هر آزمودنی روزانه 4 کپسول به مدت 12 هفته دریافت می‌کرد. نمونه خون وریدی جهت اندازه‌گیری کلسترول، تری­گلیسیرید،LDL ، HDL و  FBSدر شروع مداخله و هفته‌های 4، 8 و 12 گرفته شد. از آزمون‌های ANOVA یکطرفه و Repeated Measurement جهت تجزیه‌وتحلیل داده‌ها استفاده شد.
یافته‌ها: در میانگین تری­گلیسیرید، کلسترول، گلوکز و LDL بین گروه‌های مداخله در مقایسه با گروه دارونما کاهش آماری معناداری مشاهده گردید (001/0>p).  در میانگین HDL بین سه گروه، تفاوت آماری معناداری مشاهده نگردید (05/ 0<p).
نتیجه‌گیری: مصرف طولانی مدت دارچین با دوز بالا، به‌واسطه دارا بودن ترکیبات پلی فنلی در کاهش پروفایل­های‌ چربی و گلوکز بیماران دیابتی، می­تواند مؤثر باشد.
متن کامل [PDF 535 kb]   (60 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: علوم بهداشت / تغذیه
دریافت: ۱۳۹۸/۷/۲۸ | پذیرش: ۱۳۹۸/۹/۲۷ | انتشار: ۱۳۹۹/۱/۱۷

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی جیرفت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2020 All Rights Reserved | Journal of Jiroft University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb