دوره 11، شماره 3 - ( پاییز 1403 )                   جلد 11 شماره 3 صفحات 1698-1689 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mirdar S, Sharifi M, Zamanfar D, Pak M. The Effect of 12 Weeks of Aerobic Training on Aspartate Aminotransferase (AST) and Alanine Aminotransferase (ALT) Enzymes in Girls with Idiopathic Central Precocious Puberty Treated with GnRH Analogues. J Jiroft Univ Med Sci 2024; 11 (3) :1689-1698
URL: http://journal.jmu.ac.ir/article-1-793-fa.html
میردار شادمهر، شریفی مسلم، زمانفر دانیل، پاک مائده. اثر 12 هفته تمرین هوازی بر آنزیم آسپارتات آمینوترانسفراز (AST) و آنزیم آلانین آمینوترانسفراز (ALT) در دختران مبتلا به بلوغ زودرس مرکزی ایدیوپاتیک تحت درمان با آنالوگ GnRH. مجله دانشگاه علوم پزشکی جیرفت. 1403; 11 (3) :1689-1698

URL: http://journal.jmu.ac.ir/article-1-793-fa.html


1- استاد فیزیولوژی ورزشی، دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه مازندران، بابلسر، ایران ، sh.mirdar@umz.ac.ir
2- استادیار فیزیولوژی ورزشی، دانشکده مهارت و کارآفرینی، واحد بابل، دانشگاه ازاد اسلامی، بابل، ایران
3- دانشیارگروه اطفال، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران
4- مرکز تحقیقات دیابت، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران
چکیده:   (25 مشاهده)
مقدمه و هدف: در طول دهه­ های اخیر فعالیت بدنی به عنوان یک ابزار کمکی کلیدی در کنترل بسیاری از بیماری­ ها از جمله بلوغ زودرس در آمده است. هدف پژوهش حاضر تعیین تأثیر 12 هفته تمرین هوازی بر تغییرات سطح آنزیم آسپارتات آمینوترانسفراز Aspartate transaminase (AST) و آنزیم آلانین آمینوترانسفراز  Alanine aminotransferase (ALT) در دختران مبتلا به بلوغ زودرس مرکزی ایدیوپاتیک تحت درمان با آنالوگ بود.
روش کار: پژوهش حاضر از نوع کاربردی و نیمه تجربی بود که نمونه­ های این مطالعه 20 نفر از دختران مبتلا به بلوغ زودرس بودند که با روش نمونه گیری هدفمند و در دسترس از بیمارستان بوعلی در شهرستان ساری به عنوان نمونه انتخاب و به صورت تصادفی به دو گروه 10 نفره شامل گروه تمرین هوازی و درمان با آگونیست GnRH و گروه کنترل که تحت درمان با آگونیست GnRH بودند، تقسیم شدند. سطح آنزیم ­های AST و ALT آزمودنی ­های پژوهش قبل و پس از شرکت در 12 هفته برنامه تمرین هوازی با روش الایزا اندازه گیری شد. پروتکل تمرین شامل 12 هفته تمرین هوازی با شدت 50 الی 70% ضربان قلب بیشینه و سه جلسه در هفته با رعایت اصل اضافه بار همراه با درمان با آگونیست GnRH بود.
یافته ­ها: مقادیر AST در گروه تجربی نسبت به پیش آزمون کاهش یافت (۰/۰01>p). نتایج پژوهش در یافته­های ALT نشان داد که 12 هفته تمرین هوازی و درمان با آنالوگ GnRH در گروه تجربی نسبت به پیش آزمون کاهش یافت (۰/۰01>p).
نتیجه‌گیری: توجه به نقش جدی تمرین­ های ورزشی و افزایش سواد بدنی بر بهبود تندرستی و ترکیب بدنی با تغییر در سبک زندگی دوران کودکی و نوجوانی می ­تواند به عنوان یک پیشنهاد غیر دارویی مورد توجه قرار گیرد.
متن کامل [PDF 1143 kb]   (17 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: علوم پزشکی / پزشکي ورزشي
دریافت: 1403/5/13 | پذیرش: 1403/8/26 | انتشار: 1403/9/10

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی جیرفت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Jiroft University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb