دوره 2، شماره 1 - ( 6-1394 )                   جلد 2 شماره 1 صفحات 85-93 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mohammadian Fazli M, Mehrasbi M R, Azari Z, Nasiri J. Evaluation of trihalomethanes (THMs) concentration in drinking water of Zanjan in 2013. J Jiroft Univ Med Sci. 2015; 2 (1) :85-93
URL: http://journal.jmu.ac.ir/article-1-63-fa.html
محمدیان فضلی مهران، مهراسبی محمدرضا، آذری ژیلا، نصیری جلیل. بررسی غلظت تری هالومتان ها در آب آشامیدنی شهر زنجان در سال های 92-1391. مجله دانشگاه علوم پزشکی جیرفت. 1394; 2 (1) :85-93

URL: http://journal.jmu.ac.ir/article-1-63-fa.html


1- دانشکده بهداشت
2- دانشکده بهداشت ، jila60@yahoo.com
چکیده:   (1986 مشاهده)

مقدمه: تری هالومتان ها توسط انستیتو تحقیقات سرطان به عنوان ماده سرطان زا برای انسان معرفی شده است. با توجه به اینکه شهر زنجان از سال 1387 از آب سد به عنوان منبع تأمین آب آشامیدنی استفاده می نماید و گندزدایی آب نیز با کلر انجام می شود، این مطالعه با هدف تعیین غلظت تری هالومتان ها در آب آشامیدنی شهر زنجان انجام شد.

روش کار: در این پژوهش توصیفی- مقطعی، 32 نمونه از مخازن ذخیره، خروجی تصفیه خانه و نقاط مختلف شبکه توزیع آب شرب پس از مش بندی نقشه شهری، بگونه ای که تمامی نقاط شبکه را پوشش دهد، طی فصول زمستان 1391و تابستان 1392 برداشت شد. دلیل انتخاب این دو فصل تغییر غلظت مواد آلی در منابع آب و به تبع آن تغییر غلظت پیش سازهای تولید تری هالومتان ها و تأثیر دما در تشکیل تری هالومتان ها بوده است. از دستگاه GC-ECD به روش Purge and Trap برای اندازه گیری کلروفرم، برموفرم،      برمودی کلرومتان و دی برموکلرومتان استفاده گردید.

یافته ها: میانگین غلظت کلروفرم، برمودی کلرومتان، دی برموکلرومتان و برموفرم و کل تری هالومتان ها در آب شبکه در فصل زمستان به ترتیب برابر 44/1±7/4، 25/1±72/4، 43/0±08/3، 14/0±98/1 و 09/3±19/14 میکروگرم در لیتر و در تابستان به ترتیب برابر 83/1±21/4، 8/1±71/4، 81/0±65/3، 14/0±22/2 و 4/4±81/14 میکروگرم در لیتر بدست آمد.

نتیجه گیری: غلظت تری هالومتان ها در شبکه توزیع آب آشامیدنی شهر زنجان پایین تر از حدود استاندارد ملی و فرا ملی بوده و مصرف کنندگان در معرض خطر مواجهه با تری هالومتان ها نمی باشند. 

متن کامل [PDF 691 kb]   (1019 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: علوم بهداشت / بهداشت محیط
دریافت: ۱۳۹۳/۳/۱۵ | پذیرش: ۱۳۹۳/۷/۲۳ | انتشار: ۱۳۹۳/۹/۲۹

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی جیرفت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2019 All Rights Reserved | Journal of Jiroft University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb