[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: شماره جاری :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 3، شماره 2 - ( 6-1396 ) ::
جلد 3 شماره 2 صفحات 107-113 برگشت به فهرست نسخه ها
ارزیابی فعالیت آنتی اکسیدانی، ضد التهابی و میزان فلاونوئیدهای کل چای سیاه ایرانی و چای سیاه وارداتی در مقایسه با چای سبز
سیمین ناصری1، سمیه عباسی کیا2، پریسا صدیق آرا *3
1- استاد، گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
2- کارشناس ارشد ایمنی مواد غذایی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
3- استادیار، گروه ایمنی مواد غذایی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران ، sadighara@farabi.tums.ac.ir
چکیده:   (275 مشاهده)

مقدمه: استفاده از مواد غذایی به‌منظور پیشگیری از بیماری‌ها در سال‌های اخیر مورد توجه محققان قرارگرفته است. چای منبع طبیعی کافئین، تئوفیلین، تیانین، اسکوربات و آنتی‌اکسیدان‌ها است. هدف از این مطالعه بررسی خاصیت آنتی‌اکسیدانی و اثرات ضد التهابی و میزان فلاونوئیدهای چای رودسر و چای سیاه وارداتی در مقایسه با چای سبز است.
روش کار: در مطالعه مقطعی حاضر سه نمونه از هر چای به صورت تصادفی از سطح فروشگاه‌های زنجیره‌ای و نیز بازار مرکزی شهر تهران جمع­آوری شد سپس به‌منظور بررسی توان آنتی‌اکسیدانی انواع چای، از ارزیابی احیا یون مس (Cupric assay) در حضور معرف مس و میزان جذب نوری آن در nm450 سنجیده شد. قدرت ضدالتهابی ترکیبات مورد مطالعه با آزمون ممانعت از دناتوره شدن پروتئین سرم با جذب نوری nm660 بررسی گردید. در نهایت میزان فلاونوئیدها به روش رنگ سنجی آلومینیوم کلراید نیز اندازه‌گیری گردید. برای مقایسه آن‌ها از آزمون آنالیز واریانس یک‌طرفه استفاده شد.
یافته‌ها: توان آنتی اکسیدانی و میزان فلاونوئیدها چای ایرانی به ترتیب معادل 03/0±231/ 0 و 0005/0±0242/0 شد. میزان خاصیت ضدالتهابی چای سبز با میزان 001/0±01/0 بیش از چای سیاه ایرانی (045/0=p) و نمونه وارداتی بود (027/0P=). در خصوص میزان فلاونوئیدها تفاوت معنی‌داری بین گروه‌ها مشاهده شد. میزان فلاونوئیدها چای سیاه بالاتر از چای وارداتی (045/0P=) و از چای سبز (038/0P=) بود.
نتیجه‌گیری: این بررسی، پتانسیل ارزش غذایی چای ایرانی را با توجه به مقدار فلاونوئیدها و متعاقباً توان قابل ملاحظه‌ای از قدرت آنتی اکسیدانی نسبت به چای‌های وارداتی به‌طور مشخصی بارز نمود.

واژه‌های کلیدی: فلاونوئیدهای کل، آنتی‌اکسیدان، ضدالتهاب، چای
متن کامل [PDF 748 kb]   (103 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: علوم بهداشت / تغذیه
دریافت: ۱۳۹۶/۱/۱۲ | پذیرش: ۱۳۹۶/۴/۱۹ | انتشار: ۱۳۹۶/۶/۲۹
ارسال پیام به نویسنده مسئول


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Naseri S, Abbasikia S, Sadighara P. The comparative assessment of Antioxidant Capacity, Anti-Inflammatory effects and flavonoids of Iranian tea from Rudsar and imported black tea with green tea. J Jiroft Univ Med Sci. 2017; 3 (2) :107-113
URL: http://journal.jmu.ac.ir/article-1-45-fa.html

ناصری سیمین، عباسی کیا سمیه، صدیق آرا پریسا. ارزیابی فعالیت آنتی اکسیدانی، ضد التهابی و میزان فلاونوئیدهای کل چای سیاه ایرانی و چای سیاه وارداتی در مقایسه با چای سبز. مجله دانشگاه علوم پزشکی جیرفت. 1396; 3 (2) :107-113

URL: http://journal.jmu.ac.ir/article-1-45-fa.html



دوره 3، شماره 2 - ( 6-1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله دانشگاه علوم پزشکی جیرفت Journal of Jiroft University of Medical Sciences