دوره 7، شماره 2 - ( تابستان 1399 )                   جلد 7 شماره 2 صفحات 365-361 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Noori E, Kachoie A, Eshraghi M, Shater M M, Rahimi S. Adrenal simple cyst in a young female patient: A case report. J Jiroft Univ Med Sci 2020; 7 (2) :361-365
URL: http://journal.jmu.ac.ir/article-1-367-fa.html
نوری عنایت اله، کچویی احمد، اشراقی محسن، شاطر محمدمهدی، رحیمی شیما. کیست ساده آدرنال در یک بیمار زن جوان: گزارش مورد. مجله دانشگاه علوم پزشکی جیرفت. 1399; 7 (2) :361-365

URL: http://journal.jmu.ac.ir/article-1-367-fa.html


1- کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی قم، قم، ایران
2- گروه جراحی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی قم، قم، ایران ، ahmadkachoie478@gmail.com
3- گروه جراحی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی قم، قم، ایران
4- گروه جراحی ارتوپدی، دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله، تهران، ایران
چکیده:   (7162 مشاهده)
مقدمه و هدف: کیست­ های غده آدرنال، موارد نادر بالینی غدد فوق کلیوی با علائم و نشانه­ های مختلف هستند. این کیست­ ها به طور تصادفی توسط ارزیابی­ های رادیولوژیک کشف شده و incidentaloma (اینسیدنتالوما) نامیده می ­شوند. اینسیدنتالوما مواردی است که بیمار به علت موارد دیگری تحت تصویربرداری قرار گرفته و در تصویربرداری توده­ آدرنال کشف می­ شود. در این مقاله، یک بیمار مبتلا به کیست آدرنال معرفی شده­ است.
معرفی مورد: بیمار یک خانم 33 ساله با شکایت درد مداوم شکم که از یک روز قبل از ویزیت شروع شده بود و به مناطق اپی گاستر و هیپوگاستر انتشار داشت. همچنین بیمار به 3 دوره استفراغ اشاره می­ کرد. سی تی اسکن، یک توده کیستیک مولتی سلولار را در ربع فوقانی سمت چپ شکم با نودل­ های کلسفیه در نزدیکی دم پانکراس تشخیص داده بود، که احتمالا کیست کاذب پانکراس پیشنهاد شده است. با تشخیص توده آدرنال توسط اولتراسونوگرافی، جراحی انجام شد و علایم، بعد از جراحی برطرف شدند.
یافته‌ها: آدرنالکتومی لاپاروسکوپیک به عنوان درمان استاندارد طلایی برای کیست­ های آدرنال علامت­ دار تعیین می­ شود. این یک کیست آدرنال بود که با علایم غیر اختصاصی گوارشی همراه بود. تشخیص قبل از عمل توسط CT اسکن و اولتراسوند انجام شد. آدرنالکتومی لاپاروسکوپیک بدون عارضه انجام شد. بررسی پاتولوژیک یک کیست آدرنال را نشان داد. با این حال، برای مدیریت یک کیست آدرنال، آدنوکارسینوما و کیستیک فئوکروموسیتوما باید قبل از عمل جراحی رد شوند.
نتیجه­ گیری: اگرچه شیوع کیست­های آدرنال نادر است، اما در صورتی­که آنها بزرگ (سایز > 4)، علامت­ دار، عملکردی و بالقوه بدخیم باشند، مداخله لازم است. مدیریت لاپاروسکوپیک این کیست­ ها به صورت دکورتیکاسیون/ اگزیسیون، ایمن، مؤثر، با حداقل تهاجم، حداقل از دست دادن خون و مدت زمان بستری کوتاه ­تر است.
متن کامل [PDF 562 kb]   (1979 دریافت)    
نوع مطالعه: گزارش مورد | موضوع مقاله: علوم پزشکی / جراحي عمومي
دریافت: 1398/12/23 | پذیرش: 1399/3/13 | انتشار: 1399/4/1

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی جیرفت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Jiroft University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb