دوره 7، شماره 1 - ( بهار 1399 )                   جلد 7 شماره 1 صفحات 284-276 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

naghibeiranvand M, mousavi S, moshtaghe eshgh Z. The Relationship between Fast Food Consumption and Serum Folic Acid Level in Nursing Students of Islamic Azad University, Medical Sciences Branch of Tehran. J Jiroft Univ Med Sci 2020; 7 (1) :276-284
URL: http://journal.jmu.ac.ir/article-1-317-fa.html
نقی بیرانوند مهران، موسوی سیده فاطمه، مشتاق عشق زهرا. بررسی ارتباط مصرف غذاهای فوری با سطح اسید فولیک سرمی در دانشجویان پرستاری دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم پزشکی تهران در سال 1394. مجله دانشگاه علوم پزشکی جیرفت. 1399; 7 (1) :276-284

URL: http://journal.jmu.ac.ir/article-1-317-fa.html


1- مربی پرستاری، گروه پرستاری، دانشکده پرستاری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم آباد، خرم آباد،ایران ، mehranbeiranvandmsc@gmail.com
2- دانشجوی کارشناسی پرستاری، باشگاه پژوهشگران جوان، دانشگاه آزاد اسلامی خرم آباد، خرم آباد، ایران
3- استادیار پرستاری، گروه پرستاری، دانشکده پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
چکیده:   (2297 مشاهده)
مقدمه و هدف:  دانشجویان پرستاری علیرغم تحصیل در رشته علوم پزشکی، از غذاهای فوری استفاده می‌کنند و به دلیل حجم زیاد کارآموزی و دروس تئوری مستعد کاهش ریز مغذی­های مهمی همچون اسید فولیک هستند. هدف از این مطالعه، تعیین ارتباط بین مصرف غذاهای فوری با سطح اسید فولیک سرمی در دانشجویان کارشناسی پرستاری دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم پزشکی تهران می‌باشد.
روش کار: مطالعه حاضر یک مطالعه توصیفی بود که در نیمه دوم سال 1394 بر روی 100 نفر از دانشجویان کارشناسی پرستاری دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم پزشکی تهران که به روش نمونه گیری در دسترس وارد مطالعه شده بودند، انجام شد. روش جمع­آوری داده‌ها خودگزارشی بود. داده‌ها از طریق پرسشنامه اطلاعات جمعیت شناختی و پرسشنامه محقق ساخته میزان مصرف و عادات غذایی در ارتباط با غذاهای فوری و آزمایش خون بدست آمد. جهت آنالیز داده­ها از نرم افزار Spss20 و آمار توصیفی و آزمونهای  tمستقل، ANOVA و پیرسون استفاده شد.
یافته‌ها: نتایج نشان داد 56% از افراد مورد پژوهش مؤنث و 44% مذکر بودند. رابطه آماری منفی معناداری بین میزان مصرف غذاهای حاضری و فوری با سطح اسید فولیک سرمی وجود داشت (0/05>P ). رابطه آماری معناداری بین عادات غذایی افراد در ارتباط با مصرف غذاهای فوری با سطح اسید فولیک سرمی وجود نداشت (0/57 =P).
نتیجه‌گیری: نتایج مطالعه حاضر میزان کم سطح اسید فولیک سرمی و مصرف قابل توجه غذاهای فوری در دانشجویان پرستاری را نشان داد. ارتقاء سطح آگاهی و نگرش نسبت به غذاهای آماده، استفاده از مکمل های حاوی اسید فولیک طبق نتیجه آزمایش فولات سرم و دستور پزشک و میزان کاهش مصرف غذاهای آماده در دانشجویان پرستاری لازم است.
متن کامل [PDF 607 kb]   (2666 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: علوم پزشکی / داخلي
دریافت: 1398/9/19 | پذیرش: 1399/1/17 | انتشار: 1399/1/17

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی جیرفت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Jiroft University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb