دوره 5، شماره 2 - ( پاییز-زمستان 1397 )                   جلد 5 شماره 2 صفحات 86-75 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Antifungal Susceptibility of Candida Species Isolated from Admitted Patients with Candiduria in Amir Al-Momenin Hospital, Zabol . J Jiroft Univ Med Sci 2019; 5 (2) :75-86
URL: http://journal.jmu.ac.ir/article-1-241-fa.html
مجتبی حسین‌پور ، زهرا راشکی‌قلعه‌نو ، امید تجربه‌کار . بررسی حساسیت ضد قارچی گونه‌های کاندیدا جدا شده از مبتلایان به کاندیدوری بستری در بیمارستان امیرالمومنین (ع) زابل . مجله دانشگاه علوم پزشکی جیرفت. 1397; 5 (2) :75-86

URL: http://journal.jmu.ac.ir/article-1-241-fa.html


1- ، zahrarashki@yahoo.co.uk
چکیده:   (2878 مشاهده)
مقدمه: کاندیدا آلبیکنس یک پاتوژن فرصت‌طلب است که می‌تواند دامنه وسیعی از عفونت‌ها را در انسان و حیوان ایجاد نمایند. اگر چه کاندیدا آلبیکنس گونه اصلی بیماریزا است ولی سایر گونه‌های کاندیدایی مثل کاندیدا گلابراتا، کاندیدا تروپیکالیس و کاندیدا کروزه‌ای نیز از بیماران جدا شده است. شناسایی گونه‌های کاندیدا برای درمان مؤثر بیماری و کنترل عفونت ضروری است. این تحقیق با هدف بررسی فراوانی عوامل کاندیدایی در عفونت ادراری در بیماران بستری در بیمارستان آموزشی دانشگاه علوم پزشکی زابل و ارزیابی الگوی مقاومت دارویی آنها صورت گرفت.
روش کار:
این مطالعه به روش مقطعی بر روی 157 نمونه ادرار انجام شد. ایزوله‌های کاندیدایی با استفاده از روش‌های روتین آزمایشگاهی و کشت در محیط کاندیدا کروم آگار، تعیین هویت شدند. سپس اثر داروهای ضدقارچی متداول بر روی آنها با روش دیسک دیفیوژن بررسی گردید.
نتایج:
در مجموع (31%) 48 ایزوله کاندیدا از 157 نمونه ادرار جدا گردید. در میان آنها کاندیدا آلبیکنس با فراوانی 37% گونه غالب بود و به دنبال آن کاندیدا تروپیکالیس 25/31% و کاندیدا کروزه‌ای 25/31% بیش‌ترین فراوانی را داشتند. تست آزمایش حساسیت به داروهای ضدقارچی نشان داد که 96% و 90% ایزوله‌های کاندیدا به‌ترتیب به آمفوتریسین B و اکونازول حساس بودند.
نتیجه‌گیری:
با توجه به نتایج حاصل از این مطالعه می‌توان گفت شیوع کاندیدا آلبیکنس بیش از سایر گونه‌های کاندیدایی است. گونه‌های کاندیدایی نسبت به آمفوتریسین B و اکونازول حساسیت بیش‌تری دارند. این نتایج در انتخاب درمان مناسب بیماران، توسط پزشکان کمک‌کننده است.

 

… لطفاً به مقاله به شکل زیر استناد کنید:
حسین‌پور م، راشکی‌قلعه‌نو ز، تجربه‌کار ا. بررسی حساسیت ضد قارچی گونه‌های کاندیدا جدا شده از مبتلایان به کاندیدوری بستری در بیمارستان امیرالمومنین (ع) زابل. مجله دانشگاه علوم پزشکی جیرفت، پاییز و زمستان 1397؛ 5 (2): 75-85

 
 
متن کامل [PDF 642 kb]   (2027 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: علوم پزشکی / ميکرب شناسي
دریافت: 1397/11/21 | پذیرش: 1397/11/21 | انتشار: 1397/11/21

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی جیرفت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Jiroft University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb