Mazloomi S, Haghigaht G A, Koulivand Z, Rahmani S, Nourmoradi H. Investigation on the Environmental Health Status of Primary and Middle Schools of Abdanan City (Ilam) in 2016. J Jiroft Univ Med Sci 2017; 4 (1) :153-163
URL:
http://journal.jmu.ac.ir/article-1-143-fa.html
مظلومی سجاد، حقیقت غلامعلی، کولیوند زهرا، رحمانی شیما، نورمرادی حشمت الله. بررسی وضعیت بهداشت محیط مدارس ابتدایی و راهنمایی شهر آبدانان ایلام در سال 1395. مجله دانشگاه علوم پزشکی جیرفت. 1396; 4 (1) :153-163
URL: http://journal.jmu.ac.ir/article-1-143-fa.html
1- گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ایلام، ایران
2- گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی جیرفت، جیرفت، ایران
3- دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ایلام، ایران
4- گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ایلام، ایران ، h.nourmoradi2004@gmail.com
چکیده: (4896 مشاهده)
مقدمه: مراکز آموزشی از جمله مدرسه ها، مکانی مطمئن در پرورش انسان قلمداد می شود و در فراهم آوردن زندگی سالم و نشاط انگیز و تربیت افراد با رفتار سالم، نقش بسیار ارزنده ای ایفا می کند. یک کودک معمولی حدود 1100 ساعت در هر سال را در کلاس می گذارند، بنابراین افزون بر اینکه دانش آموزان زمان نسبتا زیادی از اوقات خویش را در مدرسه می گذرانند، در دوران بسیار حساس زندگی نیز قرار دارند. هدف از این مطالعه بررسی وضعیت بهداشت محیط مدارس ابتدایی و راهنمایی شهر آبدانان در سال 95 می باشد.
روش بررسی: این پژوهش یک مطالعه ی توصیفی – مقطعی بوده و نمونه گیری به روش سرشماری انجام گرفته است. در این مطالعه 14 مدرسه دولتی ابتدایی و راهنمایی مورد بررسی قرار گرفت. برای انجام این تحقیق چک لیست ارزیابی وضعیت بهداشت محیط مدارس که توسط وزارت بهداشت تهیه شده است از طریق مشاهده مستقیم و اندازه گیری دقیق، تکمیل و جمع آوری شد و با استفاده از Excel مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته ها: نتایج این بررسی نشان داد که مدارس مورد مطالعه در اکثر موارد، از نظر وضعیت جمع آوری و دفع فاضلاب و زباله در شرایط مطلوبی قرار دارند. 71% از این مدارس فاصله ی مناسب آبخوریها تا سرویسهای بهداشتی رعایت شده و در50% مدارس ممنوعیت عرضه مواد غذایی غیر مجاز رعایت شده است، ولی بیشتر مدارس فاقد تابلوی هشدار دهنده بوده و تناسب ابعاد میز نیمکت با ابعاد جسمی دانش آموزان در حال تحصیل رعایت نشده است.
نتیجه گیری: بر اساس نتایج این پژوهش، 93/61% مدارس مورد مطالعه، از نظر وضعیت بهداشت محیط بر اساس آییننامه بهداشت محیط مدارس دارای وضعیت بهداشتی تا حدّی مطلوب بودند، که آنچه نیاز به فوریت بیشتری برای رسیدگی دارد تعداد توالت ها، تعداد آبخوری های بهداشتی، ساختمان و قفسه بندی مناسب در بوفه مدارس، کفپوش ایمنی و تابلوهای هشدار دهنده می باشد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
علوم بهداشت / بهداشت محیط دریافت: 1396/6/15 | پذیرش: 1396/6/29 | انتشار: 1396/6/29
ارسال پیام به نویسنده مسئول