[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: شماره جاری :: تمام شماره‌ها :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما :: بانک ها و نمایه ها ::
:: دوره 3، شماره 3 - ( 9-1396 ) ::
جلد 3 شماره 3 صفحات 193-200 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی باقیمانده آنتی بیوتیک درنمونه های شیرخام تهیه شده ازگاوهای شهرستان بروجرد
رضا زندیه مرادی 1، محمدمهدی سلطان دلال2
1- کارشناس ارشد باکتری‌شناسی مواد غذایی، بخش میکروب‌شناسی مواد غذایی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران ، rezazandimorad@gmail.com
2- استاد، مرکز تحقیقات میکروبیولوژی مواد غذایی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
چکیده:   (405 مشاهده)
چکیده
مقدمه: استفاده از آنتی‌بیوتیک‌ها به جهت کنترل و درمان بیماری‌های عفونی در حیوانات اهلی و دام‌ها و هم‌چنین به‌منظور تحریک رشد دام، در دامداری‌ها رواج دارد. از نظر استانداردهای بین‌المللی وجود آنتی‌بیوتیک‌ها در شیر و فرآورده‌های شیری قابل تحمل نمی‌باشند زیرا که ممکن است در مصرف‌کننده موجب عکس‌العمل‌های آلرژیک و مشکلات گوارشی گردد. تمامی آنتی‌بیوتیک‌ها پس از استفاده تا مدتی، در شیر خام ظاهر می‌شوند و در نتیجه مصرف چنین محصولی موجب انتقال آنتی‌بیوتیک مذکور به بدن فرد مصرف‌کننده می‌گردد. این مطالعه با هدف ارزیابی باقی‌مانده آنتی‌بیوتیک در شیر خام جمع‌آوری شده از گاوهای شهرستان بروجرد صورت گرفت. هدف از این پژوهش شناسایی باقیمانده آنتی‌بیوتیک در شیرهای خام تولید شده در شهرستان بروجرد می‌باشد.
روش کار: در یک مطالعه توصیفی تعداد 150 نمونه شیر خام در فاصله ماه‌های آبان و آذر سال 94 از میان گاوداری‌های صنعتی و سنتی مناطق مختلف روستایی شهرستان بروجرد جمع‌آوری شد. سپس این نمونه‌ها با استفاده از آزمون کوپن، از نظر باقیمانده آنتی‌بیوتیک مورد ارزیابی قرار گرفتند.
یافته‌ها: از میان 150 نمونه مورد ارزیابی، تعداد 30 نمونه (20 درصد) از نظر وجود آنتی‌بیوتیک با روش مورد اشاره مثبت بود.
نتیجه‌گیری: به نظر می‌رسد با توجه به رواج مصرف آنتی‌بیوتیک در دامداری‌ها، نیازمند مطالعات کامل‌تری به‌منظور تعیین دقیق نوع آنتی‌بیوتیک مصرفی و همچنین میزان آنتی‌بیوتیک مصرفی در شیرهای تولیدی در کشور هستیم.
 
واژه‌های کلیدی: واژگان کلیدی: شیر خام، دامداری، باقیمانده آنتی بیوتیک
متن کامل [PDF 603 kb]   (76 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: علوم پزشکی / ميکرب شناسي
دریافت: ۱۳۹۶/۶/۲۷ | پذیرش: ۱۳۹۶/۹/۲۵ | انتشار: ۱۳۹۶/۹/۳۰
ارسال پیام به نویسنده مسئول


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Zandieh Moradi R, Soltan Dallal M M. Evaluating the amount of antibiotic residues in raw milk samples obtained from cows in Borujerd city. J Jiroft Univ Med Sci. 2017; 3 (3) :193-200
URL: http://journal.jmu.ac.ir/article-1-140-fa.html

زندیه مرادی رضا، سلطان دلال محمدمهدی. بررسی باقیمانده آنتی بیوتیک درنمونه های شیرخام تهیه شده ازگاوهای شهرستان بروجرد. مجله دانشگاه علوم پزشکی جیرفت. 1396; 3 (3) :193-200

URL: http://journal.jmu.ac.ir/article-1-140-fa.html



دوره 3، شماره 3 - ( 9-1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله دانشگاه علوم پزشکی جیرفت Journal of Jiroft University of Medical Sciences