1- دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی واحد پزشکی تهران.
2- دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی واحد پزشکی تهران. ، f8forouzesh@gmail.com
چکیده: (6961 مشاهده)
مقدمه: امروزه با پیشرفت دانش محققین در زمینه زیستشناسی سلولهای بنیادی و نقش کلیدی آنها در ایجاد ارگانیسمهای چند سلولی پیچیده، اهمیت سلولهای بنیادی در گسترش تومورها پررنگ تر شده است. پیشنهاد شده که سلولهایی با خصوصیات سلولهای بنیادی به نام سلولهای بنیادی سرطان (CSCs) در ایجاد و گسترش انواعی از سرطانهای انسانی دخیل هستند. هدف از این مقاله مروری بررسی ویژگیهای CSC ها در سرطان، عملکردشان، منشأ و تفاوتشان با سلولهای بنیادی میباشد.
روش کار: در این مطالعه مروری، جستجو در پایگاههای اطلاعاتی الکترونیکی و علمی,Google scholar ,Scopus, PubMed Medline و ISI انجام شد و مقالات معتبر مرتبط با موضوع مورد استفاده قرار گرفت.
یافتهها: CSC ها، ریز جمعیت سلولی در تومورها هستند که توانایی خودنوسازی و تولید دودمانهای ناهمگونی از سلولهای سرطانی مولد تومور را دارا هستند. پیشنهاد می شود این سلولها در تومورها، جمعیت متفاوت هستند و بهعنوان هسته تومور مطرح میباشند که باعث عود، متاستاز و گسترش تومورهای جدید میشوند. همچنین ثابت شده است که در تومورها باعث ایجاد مقاومت به شیمی درمانی نیز میگردند.
نتیجهگیری: مشخصشده است که CSC ها یا سلولهای آغازکننده تومور عامل اصلی در مقاومت درمانی و عود سرطان هستند. بنابراین، پیشرفت روشهای درمانی بر پایه CSC ها، امید جدیدی را برای افزایش بقا و بهبود کیفیت زندگی در بیماران مبتلابه سرطان به وجود آورده است. لذا، توانایی در جداسازی و تعیین خصوصیت این سلولها منجر به تولید داروهای جدیدی میگردد که CSC ها را مورد هدف قرار میدهند.
نوع مطالعه:
مروری |
موضوع مقاله:
علوم پزشکی / ايمونولوژي و بيولوژي دریافت: 1396/4/26 | پذیرش: 1396/6/29 | انتشار: 1396/6/29
ارسال پیام به نویسنده مسئول