دوره 3، شماره 1 - ( بهار-تابستان 1395 )                   جلد 3 شماره 1 صفحات 119-114 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Norouzi R, Manochehri A. Analyzing the extent of Prevalence of Strongyloides Stercoralis infection in villages of Kamyaran, Kurdistan proveince. J Jiroft Univ Med Sci 2016; 3 (1) :114-119
URL: http://journal.jmu.ac.ir/article-1-98-fa.html
نوروزی رقیه، منوچهری آرمان. بررسی میزان شیوع عفونت ناشی از استرونژیلوئیدس استرکورالیس در روستاهای توابع شهرستان کامیاران استان کردستان. مجله دانشگاه علوم پزشکی جیرفت. 1395; 3 (1) :114-119

URL: http://journal.jmu.ac.ir/article-1-98-fa.html


1- گروه پاتوبیولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران. ، r.norouzi@tabrizu.ac.ir
2- دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران.
چکیده:   (7403 مشاهده)

مقدمه:  استرونژیلوئیدس استرکورالیس(Strongyloides stercoralis) نماتودی است که در افراد دچار نقص سیستم ایمنی عفونت کشنده ای را ایجاد می کند. این عفونت در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری از شیوع بالایی برخوردار است و در عمده موارد به شکل مزمن و بدون علامت دهه ها باقی می ماند ولی در افراد دچار ضعف سیستم ایمنی بیماری به شکل ازدیاد عفونت(hyperinfection) بروز می کند و در صورت عدم درمان به مرگ این افراد منجر می شود. با توجه به افزایش تعداد بیمارانی که به نقص سیستم ایمنی مبتلا هستند استرونژیلوئیدیازیس به عنوان یک مشکل بهداشتی مطرح می گردد. این تحقیق به منظور بررسی شیوع استرونژیلوئیدس استرکورالیس در روستاهای توابع شهرستان کامیاران استان کردستان انجام شد.

روش کار: در این مطالعه 32 نمونه شامل 16 نمونه مدفوع انسان و 16 نمونه خاک از 8 روستای توابع شهرستان کامیاران طی سال 1393در فصول مختلف سال برداشته شد و از نظر آلودگی به لارو استرونژیلوئیدس استرکورالیس به دو روش مستقیم و تغلیظی فرمالین-اتیل استات مورد آزمایش قرار گرفت.

یافته ها: از کل روستاهای مورد مطالعه، روستای پنیران دارای بیشترین آلودگی، روستاهای رمشت، اشکفتان و گائیدر کمترین(در فصل تابستان یک نمونه خاک) و روستاهای قورق، مارنج، کانی سواران و سرکاریز صفر بودند. در روستای پنیران از 32 نمونه 75/43 درصد مثبت بودند که 5/12 درصد آن متعلق به نمونه مدفوع انسان و 25/31 درصدآن مربوط به نمونه های خاک بوده است.

نتیجه گیری: با انجام این بررسی می توان نتیجه گرفت نماتود استرونژیلوئیدس استرکورالیس در روستاهای توابع شهرستان کامیاران استان کردستان مخصوصاً در فصل تابستان از شیوع نسبتاً بالایی برخوردار است و اجرای برنامه های پیشگیری، غربالگری، تشخیص به موقع و درمان بیماران لازم و ضروری می باشد.

کلید واژه ها: استرونژیلوئیدس استرکورالیس، شیوع، کامیاران، کردستان

متن کامل [PDF 458 kb]   (2413 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: علوم پزشکی / ميکرب شناسي
دریافت: 1395/4/20 | پذیرش: 1395/8/5 | انتشار: 1395/9/30

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی جیرفت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Jiroft University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb