دوره 10، شماره 3 - ( پاییز 1402 )                   جلد 10 شماره 3 صفحات 1375-1368 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Omidi F, Sabaghian T, Sarmastzadeh T, Nasiri M J. Restricted-Sodium Diet Compared with Normal-Sodium Diet in Heart Failure: A Systematic Review and Meta-Analysis of Clinical Trials. J Jiroft Univ Med Sci 2023; 10 (3) :1368-1375
URL: http://journal.jmu.ac.ir/article-1-745-fa.html
امیدی فاطمه، صباغیان طاهره، سرمست زاده طلا، نصیری محمد جواد. تأثیر رژیم غذایی با محدودیت مصرف سدیم در مقایسه با رژیم حاوی سدیم نرمال در بیماران مبتلا به نارسایی قلبی: مرور سیستماتیک و متاآنالیز کارآزمایی‌های بالینی. مجله دانشگاه علوم پزشکی جیرفت. 1402; 10 (3) :1368-1375

URL: http://journal.jmu.ac.ir/article-1-745-fa.html


1- گروه قلب و عروق، بیمارستان امام حسین (ع)، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
2- مرکز توسعه تحقیقات بالینی، بیمارستان امام حسین (ع)، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
3- دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
4- دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران ، mj.nasiri@hotmail.com
چکیده:   (490 مشاهده)
مقدمه و هدف: نارسایی قلبی یکی از بیماری‌های شایع و مهم در سطح جهان است که با عوارض جدی مانند بروز مرگ و میر و بستری ‌شدن همراه است. یکی از تدابیر متداول در مدیریت این بیماری، محدودیت مصرف سدیم در رژیم غذایی بیماران است. این مرور سیستماتیک به بررسی تأثیر محدودیت مصرف سدیم بر میزان مرگ و میر و بستری ‌شدن ناشی از نارسایی قلب می­پردازد.
روش کار: با استفاده از یک جستجوی سیستماتیک، پایگاه‌های داده بین ­المللی پابمد، ایمبیس و کاکرین بدون محدویت زمانی برای مقالات مرتبط مورد بررسی قرار گرفتند. کیفیت مقالات با استفاده از ابزار ارزیابی سوگیری کاکرین مورد ارزیابی قرار گرفت. داده ­ها با مدل تصادفی و با استفاده از نرم­ افزار CMA نسخه 3 مورد ارزیابی آماری قرار گرفتند.
یافته ­ها: شش مطالعه با حجم نمونه 2450 نفر وارد تحلیل شد. اعمال محدودیت سدیم در رژیم غذایی تأثیر معنی‌داری بر مرگ در میان بیماران مبتلا به نارسایی قلبی نداشت (p>0/05). نسبت شانس برای مرگ در این گروه 2/2، با بازه اطمینان 95% که از 0/9 تا 5/4، بود. همچنین محدودیت مصرف سدیم تاثیر معنی‌داری بر بروز بستری ‌شدن ناشی از نارسایی قلب نداشته است (نسبت شانس 2/1 با بازه اطمینان 95 %  0/4 تا 3/3 ).
نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج این تحقیق، می‌توان نتیجه گرفت که محدودیت مصرف سدیم در رژیم غذایی بیماران مبتلا به نارسایی قلب تأثیر معنی­ داری بر میزان مرگ و میر و بستری ‌شدن نداشته است. این یافته‌ها می‌توانند به پزشکان و متخصصان تغذیه کمک کنند تا توصیه‌های بهتری به بیماران ارائه دهند. همچنین، این نتایج می‌توانند در تصمیم‌گیری‌های کلان در زمینه بهبود مراقبت از بیماران با نارسایی قلب و تدوین خط‌مشی‌های بهداشتی مؤثر کمک کنند.
متن کامل [PDF 547 kb]   (147 دریافت)    
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: علوم پزشکی / داخلي
دریافت: 1402/8/8 | پذیرش: 1402/9/17 | انتشار: 1402/9/20

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی جیرفت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Jiroft University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb