Maghsoudi A, Tabrizi R, Haghdoost A, Eslami Shahrebabaki M. The Study of General Health Status and Its Affecting Factors On Students of Kerman University of Medical Sciences in 2012. J Jiroft Univ Med Sci 2015; 1 (1) :59-67
URL:
http://journal.jmu.ac.ir/article-1-27-fa.html
مقصودی احمد، تبریزی رضا، حقدوست علیاکبر، اسلامیشهربابکی مهین. بررسی وضعیت سلامت عمومی و عوامل مؤثر بر آن در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی کرمان در سال 1391. مجله دانشگاه علوم پزشکی جیرفت. 1393; 1 (1) :59-67
URL: http://journal.jmu.ac.ir/article-1-27-fa.html
1- مرکز منطقه ای آموزش نظام مراقبت اچ آی وی/ایدز
2- مرکز تحقیقات مدلسازی در سلامت ، r.tabrizi66@yahoo.com
3- گروه آمار زیستی و اپیدمیولوژی، دانشکده بهداشت،
4- استادیار گروه روانپزشکی، دانشکده پزشکی،
چکیده: (6393 مشاهده)
مقدمه: با توجه به اینکه اختلال در سلامت جسمی و روحی باعث افت کیفی و کمی در تحصیل دانشجویان میشود؛ توجه به نیازهای روحی و سلامت عمومی آنها بسیار حائز اهمیت است. از اینرو در مطالعه حاضر به بررسی سلامت عمومی دانشجویان و شناسایی برخی از عوامل مؤثر بر آن پرداخته شده است.
روشکار: در این مطالعه مقطعی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی کرمان در خردادماه 1391 با روش نمونهگیری چند مرحلهای مورد بررسی قرار گرفتند. ابزار جمعآوری دادهها یک پرسشنامه سه قسمتی شامل اطلاعات دموگرافیک، سوالاتی در مورد عوامل احتمالی مرتبط با سلامت عمومی و پرسشنامه GHQ-28بود. دادهها با استفاده از آمار توصیفی-تحلیلی مورد تجزیهوتحلیل قرار گرفت.
یافتهها: در 363 نمونه مورد بررسی، 6/33 درصد از کل دانشجویان مشکوک به اختلالات روانی یا جسمی بودند. سلامت عمومی دانشجویان با وضعیت اقتصادی و فعالیت بدنی رابطه مستقیم و با بُعد خانوار رابطه غیر مستقیم و معنیداری را نشان داد (P<0.05). اما با جنس، وضعیت حیات والدین دانشجویان (در قید حیات/ فوت کرده)، شغل و تحصیلات والدین، سن، رتبه تولد، وضعیت تاهل، نوع اسکان، رشته تحصیلی، مقطع تحصیلی، معدل و تعداد ترمهای گذرانده رابطه معنیداری نداشت.
نتیجهگیری: نتایج نشان داد که نزدیک به یک سوم دانشجویان به درجاتی از مشکلات جسمی و روانی مبتلا میباشند، که حائز اهمیت فراوان است. توجه به عوامل خطر شناسایی شده مانند عدم داشتن فعالیتبدنی و وضعیت اقتصادی نامطلوب و تلاش برای تأثیرگذاری بر آنها احتمالاً میتواند نقش بسزایی در بهبود شرایط موجود داشته باشد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
علوم بهداشت / اپیدمیولوژی دریافت: 1393/5/4 | پذیرش: 1393/5/4 | انتشار: 1393/5/4
ارسال پیام به نویسنده مسئول