Nourmoradi H, Amarloei A, Haghighat G A, Beigi M, Bagrezaei Z, Mazloomi S. A Survey of the Environmental Health Status of Confectionery Workshops in Ilam (2016-2017). J Jiroft Univ Med Sci 2018; 5 (1) :315-324
URL:
http://journal.jmu.ac.ir/article-1-160-fa.html
نورمرادی حشمت الله، عمارلوئی علی، حقیقت غلامعلی، بیگی معصومه، بگرضایی زهرا، مظلومی سجاد. بررسی وضعیت بهداشت محیط کارگاههای شیرینیپزی شهر ایلام در سال 96-1395. مجله دانشگاه علوم پزشکی جیرفت. 1397; 5 (1) :315-324
URL: http://journal.jmu.ac.ir/article-1-160-fa.html
1- گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ایلام، ایران
2- گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی جیرفت، جیرفت، ایران. دانشجوی دکترای مهندسی محیطزیست- آب و فاضلاب دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران.
3- گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ایلام، ایران ، mazloomi-s@medilam.ac.ir
چکیده: (5241 مشاهده)
مقدمه: به خاطر مصرف زیاد محصولات قنادی در جامعه، رعایت وضعیت بهداشتی آنها از اهمیت بالایی برخوردار است. این محصولات عمدتاً در معرض آلودگی میکروبی و در نتیجه ایجاد مسمومیت ناشی از مصرف میباشند. پایش منظم وضعیت بهداشت محیط کارگاههای شیرینیپزی بهمنظور رسیدن به وضعیت مطلوب، نقش زیادی در بالا بردن کیفیت بهداشتی شیرینیهای عرضه شده دارد. این مطالعه با هدف بررسی وضعیت بهداشت محیط کارگاههای شیرینیپزی شهر ایلام در سال 96-95 انجام شد.
روش کار: در این مطالعه توصیفی-مقطعی، 16 کارگاه شیرینیپزی در شهر ایلام بهصورت تصادفی انتخاب شد. برای انجام این تحقیق، چکلیست ارزیابی وضعیت بهداشت محیط کارگاهها که توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تهیه شده است. سؤالات چکلیست از طریق مشاهده مستقیم، تکمیل و از نرمافزار Excel جهت تجزیهوتحلیل دادههای گردآوری شده استفاده شد.
یافتهها: نتایج نشان دادند که کارگاهها از نظر بهداشت فردی، بهداشت مواد غذایی، بهداشت ابزار و تجهیزات و بهداشت ساختمان به ترتیب 46/79، 41/92، 36/75 و 98/81 درصد در وضعیت مطلوب قرار داشتند. همچنین کارگاهها از نظر شاخصهای بهداشت محیطی، به ترتیب 5/37 درصد 50 درصد و 5/12 درصد در وضعیت خوب، متوسط و ضعیف قرار داشتند.
نتیجهگیری: با توجه به نتایج به دست آمده، نظارت و کنترل مداوم بهداشتی، دقت و مراقبت در تهیه مواد اولیه مرغوب، وجود کارشناس کنترل فنی برای هر کارگاه، جهت ارتقاء این اماکن میتواند مؤثر واقع شود.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
علوم بهداشت / بهداشت محیط دریافت: 1396/10/8 | پذیرش: 1397/2/9 | انتشار: 1397/5/29
ارسال پیام به نویسنده مسئول