مقدمه و هدف: ناتوانی داروهای شیمیایی در درمان کامل بیماران مبتلا به سرطان کولون، باعث شده تا این بیماری به یکی از کشندهترین سرطانهای جهان در هر دو جنس تبدیل شود. گیاهان دارویی عناصر مهم سیستم پزشکی بومی هستند. بسیاری از ترکیبات گیاهی در حالحاضر به عنوان عوامل ضد سرطان قوی ساخته میشوند. با این حال، برخی از عوامل ضد سرطان، هنوز از گیاهان استخراج میشوند، زیرا ساختارهای پیچیدهای دارند که نمیتوان آنها را از نظر شیمیایی در مقیاس تجاری سنتز کرد. هدف از این مطالعه بررسی اثرات عصاره هیدروالکلی مورینگا روی سرطان کولون است. روش کار: در این مطالعه، برگهای مورینگا اولیفرا تهیه و مورد تأیید قرار گرفت و عصاره هیدروالکلی آن استخراج شد. محتوای تام فنولی و فلاونوئیدی عصاره اندازهگیری شد، سپس با استفاده از روشHPLC ، ترکیبات فنولی و فلاونوئیدی غالب عصاره تأیید و قدرت آنتی اکسیدانی عصاره اندازهگیری شد. سپس اثرات سمی عصاره در میزان زنده ماندن سلول سرطان کولون (CACO2) با تست MTT بررسی شد. پس از القای تومور در موشهای سوری، حجم تومورها پس از تزریق عصاره ارزیابی شد. یافته ها: فلاونوئیدهای با خاصیت آنتی اکسیدانی شناسایی شده در این مطالعه شامل کوئرستین، اسید گالیک و اسید کافئیک بودند. نتایج MTT نشان داد که مورینگا در دوز 1024 میکرومولار نمیتواند منجر به کشتن 50% سلولهای CACO2 شود؛ ولی با تزریق به تومور، اثرات مثبتی در کاهش حجم تومور دارد. اثرات عصاره در تومور وابسته به دوز و زمان بود. نتیجه گیری: عصاره مورینگا با دارا بودن فلاونوئیدهای مختلف میتواند به عنوان یک منبع گیاهی مفید در درمان سرطان کولون مورد استفاده قرار گیرد. |
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |