TY - JOUR JF - JJUMS JO - J Jiroft Univ Med Sci VL - 9 IS - 3 PY - 2022 Y1 - 2022/12/01 TI - Evaluation of Diet and Body Activity of Adults During the Covid-19 (A Case Study) TT - بررسی وضعیت رژیم غذایی و فعالیت بدنی درطی دوران کووید-19 در بین بزرگسالان (یک مطالعه موردی) N2 - مقدمه و هدف: هدف پژوهش حاضر تعیین وضعیت رژیم غذایی و فعالیت بدنی درطی دوران کووید-19 در بین افراد بزرگسال بود. روش کار: مطالعه حاضر از نوع توصیفی تحلیلی است. جامعه آماری شامل افراد 59-18 سال شهرستان لاهیجان بودند که با استفاده از فرمول کوکران 385 نفر به روش در دسترس انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه پی لایفبود و داده ­ها با نرم افزار SPSS نسخه 23 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته­ ها: با توجه به نتایج تفاوت آماری معنی‏ دار بین توزیع فراوانی افراد نمونه در سه خوشه (سالم، ناسالم و بدون تغییر) الگوی تغییر تغذیه­ ای از نظر میزان مصرف غذا حین پاندمی مشاهده شد (0/05p<). براساس یافته­ها مشخص شد که بین جنسیت و فعالیت بدنی ارتباط معناداری وجود داشت (0/05p<). نتیجه ­گیری: طبق یافته ­ها در دوران کووید- 19 درصد قرار گرفتن زنان درخوشه ناسالم نسبت به مردان بیشتر بود، برای بیشتر افرادی که رژیم غذایی ناسالم داشتند مصرف غذای کل نسبت به قبل افزایش یافته؛ در بیشتر افرادی که عادت­ های غذایی ناسالم را کاهش داده ­اند مصرف میوه و آب نسبت به قبل افزایش یافته؛ در بیشتر افرادی که عادت رژیم غذایی خود را تغییر نداده ­اند مصرف کل بدون تغییر بود؛ همچنین فعالیت بدنی افراد نمونه در طی دوران قرنطینه کاهش یافته و زنان فعالیت بدنی کمتری نسبت به مردان داشته­اند. SP - 1027 EP - 1038 AU - Shoyoie, Raziyeh AU - Shabani, Ramin AD - Professor, Department of Physical Education and Sport Sciences, Rasht Branch, Islamic Azad University, Rasht, Iran KW - Diet KW - body activity KW - Covid-19 KW - unvolubility UR - http://journal.jmu.ac.ir/article-1-649-fa.html ER -