AU - Shamsi, Mansooreh AU - Elmieh, Alireza AU - Shabani, Ramin TI - Strength-endurance training with olive oil consumption on motor performance and oxidative stress level in the brain of male parkinsonian rats. PT - JOURNAL ARTICLE TA - JJUMS JN - JJUMS VO - 9 VI - 2 IP - 2 4099 - http://journal.jmu.ac.ir/article-1-583-fa.html 4100 - http://journal.jmu.ac.ir/article-1-583-fa.pdf SO - JJUMS 2 AB  - مقدمه و هدف: بیماری پارکینسون، اختلال مزمنی است که در نتیجه از بین رفتن، تقلیل یا آسیب سلول­ های عصبی تولید کننده دوپامین در جسم سیاه مغز میانی بوجود می­آید .هدف این مطالعه تعیین اثر 8 هفته تمرین قدرتی- استقامتی به همراه مصرف روغن زیتون بر عملکرد حرکتی و سطح استرس اکسیداتیو در مغز موش‌های صحرایی نر پارکینسونی بود. روش کار: تعداد 48 سر موش صحرایی نر به­ صورت تصادفی به 8 گروه شامل کنترل، پارکینسونی، پارکینسونی+ روغن زیتون، پارکینسونی+ روغن ذرت، پارکینسونی+ تمرین، پارکینسونی+ تمرین+ روغن ذرت، پارکینسونی+ تمرین+ روغن زیتون، گروه سالم+ تمرین+ روغن زیتون تقسیم شدند. روغن زیتون و ذرت به­ صورت خوراکی روزانه 0/4 میلی­ لیتر به مدت 8 هفته به موش­ ها در گروه ­های موردنظر خورانده شد. ورزش استقامتی روی تردمیل 30 دقیقه با سرعت 11 متر در دقیقه و ورزش قدرتی، سه بار بالا رفتن از نردبان با وزنه بود. مالون دی آلدئید، سوپر اکسید دیسموتاز، کاتالاز، گلوتاتیون پر اکسیداز، بافت مغز و عملکرد حرکتی اندازه­گیری شد. جهت تحلیل داده­ها از آزمون آنالیز واریانس یک سویه استفاده شد. یافته­ ها: سوپر اکسی دیسموتاز، کاتالاز، گلوتاتیون پراکسیداز در گروه تمرین با مکمل روغن زیتون نسبت به گروه کنترل پارکینسون افزایش معنی­داری داشت (50/0>p) و کاهش میزان مالون دی الدئید بعد از تمرین مشاهده شد (50/0>p). همچنین بهبود عملکرد حرکتی در موش­های با تمرین و مصرف روغن زیتون نسبت به گروه کنترل پارکینسونی مشاهده شد (50/0>p). نتیجه­ گیری: تمرین قدرتی استقامتی همراه با مکمل زیتون باعث بهبود عملکرد حرکتی و میزان آنتی­اکسیدان­ها در موش­های پارکینسونی می­شود. CP - IRAN IN - LG - eng PB - JJUMS PG - 926 PT - Research YR - 2022