RT - Journal Article T1 - Study of the Status of Calorie Intake and Some of its Related Factors in Rural Households of South of Kerman Province JF - JJUMS YR - 2016 JO - JJUMS VO - 3 IS - 1 UR - http://journal.jmu.ac.ir/article-1-99-fa.html SP - 130 EP - 137 K1 - Nutrition K1 - calorie K1 - food security K1 - rural households K1 - Kerman. AB - مقدمه: علی‌رغم این‌که دست‌یابی به غذا از حقوق اجتماعی و فرهنگی افراد است، ولی شمار بسیاری از خانوارهای ایرانی دچار و یا در معرض آسیب‌پذیری تغذیه‌ای می‌باشند؛ لذا، پژوهش حاضر باهدف بررسی وضعیت تغذیه و تأمین کالری موردنیاز بدن اعضای خانوارهای روستایی انجام گرفت. روش کار: تحقیق حاضر از نوع کاربردی است که با روش پیمایش انجام گرفت و داده‌های آن با پرسشنامه جمع‌آوری‌شده است. جامعه آماری را خانوارهای روستایی جنوب استان کرمان تشکیل می‌دهد؛ که از بین آن‌ها تعداد 390 خانوار با روش نمونه‌گیری تصادفی طبقه‌ای با انتساب متناسب انتخاب شدند. برای تحلیل داده‌ها از نرم‌افزار spss نسخه 21 و از تکنیک‌های آماری توصیفی و استنباطی استفاده شد. یافته‌ها: کالری دریافتی روزانه بیش از نیمی از خانوارهای موردمطالعه «بسیار ضعیف» است، به‌طوری‌که میزان کالری دریافتی آن‌ها با درآمد ماهانه، بُعد خانوار، فرهنگ تغذیه و نگرش شناختی و رفتاری خانوارها نسبت به مواد غذایی رابطه معنی‌داری در سطح 1 درصد داشت. نتیجه‌گیری: چون مقدار کالری دریافتی بیش از نیمی از خانوارها در سطح «بسیار ضعیف» است، توجه به ارتقای سطح فرهنگ تغذیه خانوارهای منطقه، شناساندن نقش انواع مواد غذایی بر سلامت بدن در راستای استفاده آن‌ها در تغذیه و هم‌چنین حمایت از خانوارهای روستایی برای دسترسی به مواد غذایی، می‌تواند نقش بسزایی در بهبود امنیت غذایی خانوارهای روستایی داشته باشد. کلیدواژه‌ها: تغذیه، کالری، امنیت غذایی، خانوارهای روستایی، کرمان. LA eng UL http://journal.jmu.ac.ir/article-1-99-fa.html M3 ER -