جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای یادگیری

محبوبه جمالی، سید حمید سید باقری، لیدا اباذری، آیدا اباذری، محمد پورداور، تابنده صادقی،
دوره ۱۰، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۴۰۲ )
چکیده

مقدمه و هدف: سبک یادگیری دانشجویان در دنیای امروز تغییر یافته و نیازمند روش‌‌های آموزشی نوین می‌‌باشند. در شرایطی همانند شیوع ویروس کرونا استفاده از آموزش‌‌های مجازی همچون بازی ‌وارسازی رونق پیدا کرد. بنابراین این مطالعه با هدف تعیین تأثیر محتوای تعاملی و بازی ‌وارسازی بر میزان یادگیری و انگیزه دانشجویان در دوره تلفیقی کارآموزی مجازی پرستاری کودکان انجام شد.
روش کار: این مطالعه نیمه تجربی بر روی ۴۹ نفر از دانشجویان ترم ۶ پرستاری دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان انجام شد. میزان یادگیری دانشجویان، قبل و ۱۰ روز بعد از مداخله توسط پرسشنامه محقق ساخته و میزان انگیزش فقط در دوره بعد از مداخله توسط پرسشنامه استاندارد انگیزشی مواد آموزشی (IMMS) سنجیده شد. این واحد عملی ۱۰ روز کارآموزی پرستاری کودکان (۲) را شامل می‌شود. هر گروه به مدت ۵ روز به صورت عملی در بخش اطفال و همزمان برای پوشش دهی سایر روز‌های کارآموزی، آموزش و تکالیف مجازی را دریافت کردند. داده‌ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه ۱۸ آنالیز شدند.
یافته‌ها: براساس نتایج، بین میانگین نمره یادگیری دانشجویان قبل و بعد از اجرای بازی ‌وار‌سازی اختلاف آماری معناداری وجود داشت و میانگین نمرات پس آزمون نسبت به پیش آزمون بیشتر بود (۰۵/۰>p). میانگین و انحراف معیار جمع مؤلفه‌های پرسشنامه استاندارد انگیزشی نیز بعد از مداخله ۱۳±۱۰۸ بود؛ که نشان دهنده حد متوسط انگیزش ایجاد شده توسط این مداخله می‌‌باشد.
نتیجه‌گیری: نتایج پژوهش حاضر حاکی از تأثیر مثبت بازی وارسازی بر میزان انگیزش و یادگیری دانشجویان بود. لذا استفاده از این روش جهت تسهیل یادگیری دانشجویان توصیه می‌شود.

مولا محمدی، جلال زرین قلم، مهتا میرخانی، ویدا علی پور،
دوره ۱۱، شماره ۳ - ( ۹-۱۴۰۳ )
چکیده

مقدمه و هدف: درد با ناهنجاری­های نورولوژیکی و اختلالات شناخت در ارتباط می­باشد. داروی Noopept از طریق تأثیر بر روند آسیب و ترمیم نورونی در کاهش و تعدیل درد منجر به بهبود حافظه فضایی مختل شده، می­ شود. بنابراین در این مطالعه تغییرات حافظه فضایی در طی درد التهابی محیطی مزمن و همچنین اثر داروی Noopept در این تغییرات بررسی شد.
روش کار: موش­ های صحرایی شامل ۲ گروه اصلی (CFA و CFA+Noopept) هستند که برحسب زمان مطالعه هر گروه به ۳ زیرگروه (روزهای صفر، ۷ و۲۱) تقسیم شدند. در گروه اول، التهاب با تزریق ۱۰۰μL CFA  به‌صورت زیر جلدی در روز صفر ایجاد شد در گروه دوم علاوه بر القای التهاب، حیوانات day/mg/kg ۵ داروی Noopept را دریافت کردند. میزان هایپرآلژزی (پردردی) و حافظه فضایی در روزهای صفر (کنترل)، ۷ و ۲۱، سنجیده شد.
یافته ­ها: نتایج مطالعه نشان داد که هایپرآلژزی در روز ۷ پس از تزریق CFA در مقایسه با روز صفر به‌طور معنی­داری (۰/۰۰۱>p) افزایش یافت که تزریق روزانه Noopept باعث کاهش معنی­دار (۰/۰۱>p) هایپرآلژزی افزایش یافته، گردید. در حالی­که هایپرآلژزی در روز ۲۱ نسبت به روز ۷ به‌طور معنی­داری کاهش یافت (۰/۰۱>p). همچنین درد در روز ۷ مطالعه باعث اختلال در حافظه فضایی و یادگیری حیوانات مورد آزمایش گردید (۰/۰۱>p) استفاده روزانه داروی Noopept منجر به بهبود عملکرد حافظه فضایی مختل شده و یادگیری گردید (۰/۰۵>p).
نتیجه‌گیری: به نظر می‌رسد درد التهابی محیطی حاد و مزمن منجر به اختلال حافظه فضایی و یادگیری می‌گردد. تزریق روزانه داروی Noopept می‌تواند منجر به بهبود علائم رفتاری درد، حافظه فضایی و یادگیری شود.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی جیرفت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Jiroft University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb