جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای پروفایل لیپید

سمیرا نصیری، ابراهیم بنی طالبی، محمد فرامرزی، وحید ربیعی،
دوره ۴، شماره ۱ - ( ۶-۱۳۹۶ )
چکیده

مقدمه: شیوع فزاینده اضافه‌وزن و چاقی، خطر ابتلا به دیابت را در سراسر جهان افزایش داده است، در این راستا فعالیت ورزشی می­تواند ابزار مؤثری برای پیشگیری از دیابت  به شمار آید. لذا هدف تحقیق حاضر بررسی تأثیرات تمرین ترکیبی (هوازی-مقاومتی) بر فاکتورهای قند خون و پروفایل لیپیدی در زنان مبتلا به دیابت نوع ۲ بود.
روش­کار: مطالعه حاضر یک مطالعه مقطعی مورد-شاهدی است. ۲۸ زن مبتلا به دیابت نوع ۲ با شاخص توده بدن ۲۵ تا ۳۰ کیلوگرم بر مترمربع و با سطوح HbA۱c ۵/۶ % به‌طور داوطلبانه انتخاب شدند و به‌طور تصادفی و بر اساس هموگلوبین A۱c در دو گروه مورد (۱۴ نفر) و شاهد (۱۴ نفر) قرار گرفتند. گروه مورد به مدت هشت هفته تمرینات هوازی و مقاومتی را انجام دادند. به این صورت که سه جلسه در هفته تمرین هوازی و به دنبال آن دو جلسه تمرین مقاومتی انجام گردید و گروه شاهد در هیچ فعالیت ورزشی شرکت نداشتند. سپس نمونه‌های خونی از آزمودنی‌ها گرفته و داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار SPSS۲۰ پردازش شدند.
یافته­ها: نتایج نشان داد که هشت هفته تمرین ترکیبی موجب کاهش شاخص توده بدن، درصد چربی بدن، گلوکز خون، مقاومت به انسولین، هموگلوبین A۱c و پروفایل لیپیدی در گروه مورد نسبت به گروه شاهد شده است (۰۵/۰P<)؛ درحالی‌که سطوح WHR، انسولین و HDL-C تغییر معنی‌داری نداشت (۰۵/۰P>).
نتیجه­گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که تمرین ترکیبی (هوازی-مقاومتی) می‌تواند در پیشگیری و تنظیم قندخون و پروفایل لیپیدی در دیابت نوع ۲ مؤثر باشد.
سعید کریمی مطلوب، زهرا امینی، رسول کریمی مطلوب، بهمن صادقی سده،
دوره ۸، شماره ۱ - ( ۱-۱۴۰۰ )
چکیده

مقدمه و هدف: دیابت شیرین شایع­ ترین اختلال متابولیسمی و همچنین شایع ­ترین بیماری اندوکرین و تهدیدکننده­ سلامت جهانی است. تعداد زیادی از افراد دیابتی، اصرار به روزه ­داری دارند. این مطالعه با هدف بررسی تغییرات چربی سرم در بیماران دیابتی نوع دو تحت درمان با انسولین پرمیکس در ماه مبارک رمضان انجام شده­ است.
روش کار: در این مطالعه کوهورت، ۹۴ بیمار دیابتی نوع دو تحت درمان با انسولین که در گروه خطر کم تا متوسط بودند به مدت ۳ ماه مورد بررسی قرار گرفتند. این بیماران به دو گروه ۴۳ نفره روزه ­دار و ۵۱ بیمار بدون روزه تقسیم شدند. داده ها با نرم افزار SPSS نسخه ۲۲ و با استفاده از روش ­های آماری t تست در گروه ­های مستقل و زوجی استفاده شد.
یافته­ ها: وزن، تری گلیسرید (۰/۰۵p<)، لیپوپروتئین پرچگالی (۰/۰۱p<)، لیپوپروتئین کم­ چگالی (۰/۰۵p<) و لیپوپروتئین غلیظ (۰/۰۵p<) بین دو گروه تفاوت معنی­ دار نشان داد. بررسی تفکیکی گروه ­های مورد مطالعه نشان داد که افزایش وزن، تری گلیسرید، LDL، VLDL و کلسترول تام در گروه کنترل، عامل تغییرات فوق بوده و صرفا LDL کاهش معنی­دار و HDL افزایش معنی­ دار پیدا کرده­ است (۰/۰۵p).
نتیجه­ گیری: روزه ­داری همراه با برنامه تغذیه ­ای و ورزشی منظم در طول ماه رمضان، حتی در بیماران دیابتی تحت درمان با انسولین پریمیکس تأثیر مطلوبی بر فاکتورهای لیپیدی و لیپو پروتئینی دارد.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی جیرفت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Jiroft University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb