مهدیه ناروئی دهنوی، سعید رضا نوراللهی فرد، حسین خوند، احسان اله سخائی،
دوره ۵، شماره ۱ - ( ۶-۱۳۹۷ )
چکیده
مقدمه: توکسوپلاسموزیس یک بیماری عفونی مشترک بین انسان و دام است که عامل آن تکیاخته توکسوپلاسما گوندهای است. میزان شیوع توکسوپلاسموزیس و عوامل خطر مرتبط با آن در مناطق مختلف با یکدیگر متفاوت است این پژوهش با هدف سنجش میزان شیوع سرمی توکسوپلاسموزیس در منطقه جنوب کرمان انجام گردید.
روش کار: مطالعه حاضر یک مطالعه مقطعی است. به این منظور از ۱۸۶ نفر از زنان مراجعهکننده به آزمایشگاههای جنوب استان کرمان نمونه خون گرفته شد و سرم آنها جدا گردید و نمونههای سرمی با روش الایزا از لحاظ وجود پادتن ویژه ضدتوکسوپلاسما گوندهای آزمایش شدند. همچنین برای سنجش برخی از عوامل خطر مؤثر، اطلاعاتی همانند سن، سطح تحصیلات، وضعیت تأهل، بارداری و سابقه سقط جنین در فرمهای ویژه ثبت گردید.
یافتهها: از مجموع ۱۸۶ نمونه سرمی شمار ۳۰ نمونه (۱/۱۶ درصد) تیتر مثبت پادتن ضد توکسوپلاسما داشتند، در حالی که بین شیوع توکسوپلاسموزیس با سن، سطح تحصیلات، وضعیت تأهل، بارداری و سابقه سقط جنین ارتباط معنیداری وجود نداشت (P>۰,۰۵).
نتیجهگیری: بر اساس این نتایج و با توجه به اهمیت بیماری، به نظر میرسد که اطلاعرسانی و آموزش همگانی بهمنظور پیشگیری از بیماری ضروری باشد.