۲ نتیجه برای مینایی فر
محمد حسن دشتی خویدکی، امیرعباس مینایی فر، فاطمه راسخ، زهره آتشی،
دوره ۸، شماره ۱ - ( بهار ۱۴۰۰ )
چکیده
مقدمه و هدف: هورمون های تیروئیدی برای بسیاری از سیستم های فیزیولوژیکی حیاتی می باشند. ورزش و گیاهان دارویی می تواند به عنوان شیوه درمانی کم خطر تأثیر مثبتی برجا گذارد. هدف این مطالعه تعیین اثر تعاملی تمرین ورزشی و عصاره گیاه سندانی بر کلسترول و هورمون های تیروئیدی در موش های هیپرکلسترولمی شده بود.
روش کار: این مطالعه از نوع تجربی بود و ۴۰ سر موش صحرایی نر نژاد ویستار به صورت تصادفی ساده به ۵ گروه ۸ تایی شامل گروه کنترل سالم (Con)، کنترل هیپرکلسترولمی (Hc)، عصاره سندانی با دوزmg/kg ۱۰۰ (Ext)، گروه تمرین (E)، عصاره- تمرین (E-Ext) تقسیم شدند. تمرین استقامتی به مدت ۸ هفته برای ۳۰ دقیقه و سه جلسه در هفته با شدت معادل سرعت ۱۷-۱۴ متر بر دقیقه انجام شد. سپس میزان فاکتورهای بیوشیمیایی از جمله کلسترول،TSH ، T۳ و T۴ خونگیری و توسط کیت مورد سنجش قرار گرفت. از آزمون آماری ANOVA جهت تعیین تفاوت بین گروهها استفاده شد (۰/۰۵p<).
یافته ها: نتایج نشان داد میزان کلسترول (۰/۰۰۰۱p<)، T۴، T۳ وTSH (۰/۰۰۰۱p<) در بین گروهها معنی دار بود. نتایج آزمون تعقیبی توکی نشان داد تفاوت میزان کلسترول در گروه عصاره- تمرین نسبت به کنترل هیپرکلسترولمی (۰/۰۰۱p<) و عصاره (۰/۰۵>p)، همچنین گروه تمرین نسبت به کنترل هیپرکلسترولمی (۰/۰۰۸>p) معنیدار بود. تفاوت میزان T۴ در گروه عصاره سندانی- تمرین نسبت به کنترل هیپرکلسترولمی، عصاره سندانی- تمرین (۰/۰۰۱>p) و نیز میزان T۳ در گروه عصاره سندانی تمرین نسبت به کنترل هیپرکلسترولمی (۰/۰۵p<)، عصاره سندانی(۰/۰۰۱p<) و تمرین (۰/۰۵p<) معنی دار بود. میزان TSH در بین گروه عصاره سندانی- تمرین نسبت به کنترل هیپرکلسترولمی (۰/۰۰۱p<)، عصاره سندانی (۰/۰۰۱p<) و تمرین (۰/۰۵>p)، همچنین گروه تمرین نسبت به عصاره (۰/۰۵p<) افزایش معنی داری نشان داد.
نتیجه گیری: بهطورکلی می توان نتیجه گرفت که مصرف عصاره گیاه سندانی همراه با تمرین می تواند بهترین تأثیر را بر کلسترول و هورمون های تیروئید داشته باشد. |
نسیمه عالی زاده، امیرعباس مینایی فر، حسین منتخب یگانه، فاطمه دانشمند،
دوره ۹، شماره ۲ - ( تابستان ۱۴۰۱ )
چکیده
مقدمه و هدف: ویروس جدید کرونا در دسامبر ۲۰۱۹ در ووهان چین ظهور پیدا کرد. از آن زمان به بعد بیماری جدید پنومونی ویروس کرونا به سرعت در تمام دنیا گسترده شد و به تبع آن تلاش¬هایی برای پیشگیری، درمان یا کاهش عوارض آن در سرتاسر جهان صورت گرفت. این مطالعه با هدف بررسی اثر احتمالی گلوتاتیون و ظرفیت تام آنتی اکسیدانی بر محافظت افراد در مقابل این ویروس با اندازه¬گیری سطح گلوتاتیون و ظرفیت تام آنتی اکسیدانی سرم خونی انجام شد.
روش کار: این مطالعه از نوع نیمه تجربی است، در این پژوهش گلوتاتیون و ظرفیت تام آنتی اکسیدانی ۹۰ بیمار مبتلا به کرونا بستری در بخش عفونی بیمارستان شهید محمدی بندرعباس با ۹۰ نفر سالم به عنوان گروه کنترل با استفاده از روش Beutler و روش FRAP سنجیده شده و داده های حاصله با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه ۲۲ و آزمون t مستقل مورد آنالیز قرار گرفتند.
یافته ها: نتایج نشان داد میانگین سطح گلوتاتیون و ظرفیت تام آنتی اکسیدانی در بیماران مبتلا به کرونا از افراد سالم کمتر است و این اختلاف از نظر آماری به ترتیب۰/۰۱>p و ۰/۰۵>p تفاوت معنیداری را نشان میدهد.
نتیجه گیری: بر اساس نتایج این پژوهش سطح گلوتاتیون و ظرفیت تام آنتیاکسیدانی در بیماران مبتلا به ویروس کرونا کاهش مییابد لذا بنظر می رسد تقویت سیستم آنتیاکسیدانی در این بیماران ضروری باشد. |