دوره 2، شماره 1 - ( بهار-تابستان 1394 )                   جلد 2 شماره 1 صفحات 138-131 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- دانشکده پزشکی
چکیده:   (3647 مشاهده)

مقدمه : سردرد به عنوان یکی از شکایت­های شایع بشر امروزی مطرح است،90 درصد افراد حداقل یک بار در سال دچار سردرد می­شوند. سردرد را می­توان یکی ازعوامل اصلی کاهش بازده کاری و انجام اقدامات تشخیصی دانست. با توجه به اینکه کارمندان پایه و اساس سازمان­های دولتی می­باشند و درصد بالایی از آن­ها دچار سردردهای شدیدی هستند؛ این پژوهش با هدف بررسی میزان شیوع سردرد و ناتوانی­های ناشی از آن در کارمندان دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان شکل گرفت.

 روش کار: در این مطالعه 600 نفر از کارمندان دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان به شیوه تصادفی ساده انتخاب شدند و مورد مطالعه قرار گرفتند. در این پژوهش از فرم بتای پرسش­نامه سنجش ناتوانی ناشی از سردرد و پرسش­نامه اطلاعات دموگرافیک استفاده شد. داده­ها توسط نرم­افزار SPSS19 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند و سطح معنی­داری 05/0≥p در نظر گرفته شد.

یافته ها: با توجه به نتایج به­دست آمده در جنس مؤنث و افراد با سطح درآمد زیر 300 هزار تومان سردرد و آسیب ناشی از آن به طور معنی­داری بیش­تر بود. هم­چنین با کاهش سن و کاهش سطح تحصیلات سردرد بیشتر می شد، که با آسیب­های ناشی از سردرد از لحاظ عاطفی و کارکردی مرتبط بوده است.

نتیجه گیری : یافته­های مطالعه نشان می­دهد که سردرد در کارمندان دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان شیوع بالایی دارد. سردرد و ناتوانی­های حاصل از آن می­تواند در بازده کاری کارمندان تأثیر منفی داشته باشد.

واژه‌های کلیدی: سردرد، شیوع، ناتوانی، کار
متن کامل [PDF 649 kb]   (1755 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: علوم پزشکی / مغز و اعصاب داخلي
دریافت: 1393/6/7 | پذیرش: 1393/7/23 | انتشار: 1393/9/29

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.