دوره 7، شماره 2 - ( تابستان 1399 )                   جلد 7 شماره 2 صفحات 393-384 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- عضو کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کرمان، کرمان، ایران ، SAJJADT70@YAHOO.COM
2- دانشجوی کارشناسی ارشد تغذیه، گروه تغذیه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران
3- دانشجوی MPH، مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت، مرکز بهداشت شهرستان کرمان، کرمان، ایران
4- عضو کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کرمان، کرمان، ایران
چکیده:   (2267 مشاهده)

مقدمه و هدف: سرطان کولون چهارمین علت مرگ در جهان و دومین سرطان شایع در اروپا می­ باشد. حدود 8%  از کل مرگ و میرهای ناشی از سرطان به دلیل سرطان کولون رخ می­ دهد. این بیماری به دلیل رشد غیرطبیعی سلول‌ها اتفاق می‌افتد که می‌توانند به بافت‌های دیگر بدن حمله کنند یا در آنها تکثیر یابند. مطالعه حاضر جهت بررسی اثر توأم کوئرستین و ورزش بر استرس اکسیداتیو القا شده به­ وسیله سرطان کولون در بافت قلب در مدل حیوانی طراحی شده ­است.

روش­ کار: در این مطالعه تجربی، تعداد 80 موش صحرایی نر به دو گروه تحت درمان (70=n) و کنترل (10=n) تقسیم شدند. سرطان در حیوانات، از طریق تزریق زیرجلدی آزوکسی متان القاء و سپس به 7 زیر گروه تجربی تحت درمان، سالین، کوئرستین، ورزش تناوبی، ورزش تداومی، کوئرستین به همراه ورزش تناوبی و کوئرستین به همراه ورزش تداومی تقسیم شدند. بیومارکرهای استرس اکسیداتیو شامل آنزیم ­های سوپر اکسید دیسموتاز (SOD)، کاتالاز (CAT)، مالون دی آلدئید (MDA) در بافت قلبی موش­ ها به روش ELISA اندازه­ گیری شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ­ها از روش آماری ANOVA و نرم­افزار SPSS استفاده شد.

یافته­ ها: نتایج نشان داد که تجویز کوئرستین به تنهایی و یا همراه با تمرین ورزشی سبب افزایش معنی­ داری در میانگین آنزیم­ های CAT و SOD در بافت قلبی موش ­ها در مقایسه با گروه ­های تحت درمان و سالین گردید (0/001p<)، در حالی­که سطح MDA کاهش معنی ­داری داشت (0/05p<).

نتیجه­ گیری: سرطان کولون سبب افزایش استرس اکسیداتیو سلول­ های قلبی می­ گردد. اگرچه کوئرستین به تنهایی سبب بهبود استرس اکسیداتیو در بافت قلبی گردید، درمان ترکیبی آن با تمرین ورزشی مؤثرتر می­ باشد.

متن کامل [PDF 653 kb]   (1410 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: علوم بهداشت / تغذیه
دریافت: 1398/10/11 | پذیرش: 1399/3/25 | انتشار: 1399/4/1

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.