Zandieh Moradi R, Soltan Dallal M M. Evaluating the amount of antibiotic residues in raw milk samples obtained from cows in Borujerd city. J Jiroft Univ Med Sci 2018; 4 (2) :193-200
URL:
http://journal.jmu.ac.ir/article-1-140-fa.html
1- بخش میکروبشناسی مواد غذایی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران ، rezazandimorad@gmail.com
2- مرکز تحقیقات میکروبیولوژی مواد غذایی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
چکیده: (3671 مشاهده)
چکیده
مقدمه: استفاده از آنتیبیوتیکها به جهت کنترل و درمان بیماریهای عفونی در حیوانات اهلی و دامها و همچنین بهمنظور تحریک رشد دام، در دامداریها رواج دارد. از نظر استانداردهای بینالمللی وجود آنتیبیوتیکها در شیر و فرآوردههای شیری قابل تحمل نمیباشند زیرا که ممکن است در مصرفکننده موجب عکسالعملهای آلرژیک و مشکلات گوارشی گردد. تمامی آنتیبیوتیکها پس از استفاده تا مدتی، در شیر خام ظاهر میشوند و در نتیجه مصرف چنین محصولی موجب انتقال آنتیبیوتیک مذکور به بدن فرد مصرفکننده میگردد. این مطالعه با هدف ارزیابی باقیمانده آنتیبیوتیک در شیر خام جمعآوری شده از گاوهای شهرستان بروجرد صورت گرفت. هدف از این پژوهش شناسایی باقیمانده آنتیبیوتیک در شیرهای خام تولید شده در شهرستان بروجرد میباشد.
روش کار: در یک مطالعه توصیفی تعداد 150 نمونه شیر خام در فاصله ماههای آبان و آذر سال 94 از میان گاوداریهای صنعتی و سنتی مناطق مختلف روستایی شهرستان بروجرد جمعآوری شد. سپس این نمونهها با استفاده از آزمون کوپن، از نظر باقیمانده آنتیبیوتیک مورد ارزیابی قرار گرفتند.
یافتهها: از میان 150 نمونه مورد ارزیابی، تعداد 30 نمونه (20 درصد) از نظر وجود آنتیبیوتیک با روش مورد اشاره مثبت بود.
نتیجهگیری: به نظر میرسد با توجه به رواج مصرف آنتیبیوتیک در دامداریها، نیازمند مطالعات کاملتری بهمنظور تعیین دقیق نوع آنتیبیوتیک مصرفی و همچنین میزان آنتیبیوتیک مصرفی در شیرهای تولیدی در کشور هستیم.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
علوم پزشکی / ميکرب شناسي دریافت: 1396/6/27 | پذیرش: 1396/9/25 | انتشار: 1396/9/30
ارسال پیام به نویسنده مسئول