TY - JOUR T1 - The effect of cinnamon on blood lipids profile in patients with type 2 diabetes TT - بررسی تاثیر دارچین بر پروفایلهای چربی خون در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 JF - JJUMS JO - JJUMS VL - 6 IS - 2 UR - http://journal.jmu.ac.ir/article-1-289-fa.html Y1 - 2020 SP - 194 EP - 203 KW - Metabolic syndrome KW - Type 2 diabetes KW - Cinnamon KW - Cholesterol KW - Lipoprotein N2 - مقدمه و هدف: سندرم متابولیک، با سیری پیشرونده در تمام گروه‌های سنی در حال افزایش است و به مشکل جدی در سلامت جامعه تبدیل شده­است. تحقیقات زیادی برای تعیین اثرات ضد چربی محصولات گیاهی ایمن و ارزان انجام شده که دارچین یکی از این گیاهان محسوب می‌شود. دارچین به دلیل دارا بودن عنصر سینامالدهید، توانایی کاهش سطح لیپیدهای خون را دارد. پژوهش حاضر باهدف بررسی تأثیر دارچین در دوزهای مختلف بر سطوح کلسترول، تری­گلیسیرید، LDLو HDL در افراد دیابتی انجام شد. روش کار: این کارآزمایی بالینی تصادفی دوسو کور بر روی 69 بیمار دیابتی مرد و زن، با میانگین تری گلیسیرید خون 19/14 ± 91/179 در زاهدان انجام شد. آزمودنی‌ها، به 3 گروه (2 گروه مداخله دریافت‌کننده دارچین با دوزهای 2 و 4 گرم و گروه کنترل با دریافت دارونما) تقسیم شدند. هر آزمودنی روزانه 4 کپسول به مدت 12 هفته دریافت می‌کرد. نمونه خون وریدی جهت اندازه‌گیری کلسترول، تری­گلیسیرید،LDL ، HDL و FBSدر شروع مداخله و هفته‌های 4، 8 و 12 گرفته شد. از آزمون‌های ANOVA یکطرفه و Repeated Measurement جهت تجزیه‌وتحلیل داده‌ها استفاده شد. یافته‌ها: در میانگین تری­گلیسیرید، کلسترول، گلوکز و LDL بین گروه‌های مداخله در مقایسه با گروه دارونما کاهش آماری معناداری مشاهده گردید (001/0>p). در میانگین HDL بین سه گروه، تفاوت آماری معناداری مشاهده نگردید (05/ 0<p). نتیجه‌گیری: مصرف طولانی مدت دارچین با دوز بالا، به‌واسطه دارا بودن ترکیبات پلی فنلی در کاهش پروفایل­های‌ چربی و گلوکز بیماران دیابتی، می­تواند مؤثر باشد. M3 ER -