دوره 3، شماره 1 - ( بهار-تابستان 1395 )                   جلد 3 شماره 1 صفحات 137-130 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران. ، s.behroozeh@ymail.com
2- گروه ترویج و آموزش کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران.
3- گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران.
چکیده:   (3612 مشاهده)

مقدمه: علی‌رغم این‌که دست‌یابی به غذا از حقوق اجتماعی و فرهنگی افراد است، ولی شمار بسیاری از خانوارهای ایرانی دچار و یا در معرض آسیب‌پذیری تغذیه‌ای می‌باشند؛ لذا، پژوهش حاضر باهدف بررسی وضعیت تغذیه و تأمین کالری موردنیاز بدن اعضای خانوارهای روستایی انجام گرفت.

روش کار: تحقیق حاضر از نوع کاربردی است که با روش پیمایش انجام گرفت و داده‌های آن با پرسشنامه جمع‌آوری‌شده است. جامعه آماری را خانوارهای روستایی جنوب استان کرمان تشکیل می‌دهد؛ که از بین آن‌ها تعداد 390 خانوار با روش نمونه‌گیری تصادفی طبقه‌ای با انتساب متناسب انتخاب شدند. برای تحلیل داده‌ها از نرم‌افزار spss نسخه 21 و از تکنیک‌های آماری توصیفی و استنباطی استفاده شد.

یافته‌ها: کالری دریافتی روزانه بیش از نیمی از خانوارهای موردمطالعه «بسیار ضعیف» است، به‌طوری‌که میزان کالری دریافتی آن‌ها با درآمد ماهانه، بُعد خانوار، فرهنگ تغذیه و نگرش شناختی و رفتاری خانوارها نسبت به مواد غذایی رابطه معنی‌داری در سطح 1 درصد داشت.

نتیجه‌گیری: چون مقدار کالری دریافتی بیش از نیمی از خانوارها در سطح «بسیار ضعیف» است، توجه به ارتقای سطح فرهنگ تغذیه خانوارهای منطقه، شناساندن نقش انواع مواد غذایی بر سلامت بدن در راستای استفاده آن‌ها در تغذیه و هم‌چنین حمایت از خانوارهای روستایی برای دسترسی به مواد غذایی، می‌تواند نقش بسزایی در بهبود امنیت غذایی خانوارهای روستایی داشته باشد.

کلیدواژه‌ها: تغذیه، کالری، امنیت غذایی، خانوارهای روستایی، کرمان.

متن کامل [PDF 616 kb]   (1390 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: علوم بهداشت / بهداشت عمومی
دریافت: 1394/12/20 | پذیرش: 1395/9/6 | انتشار: 1395/9/30

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.