دوره 10، شماره 4 - ( زمستان 1402 )                   جلد 10 شماره 4 صفحات 1411-1403 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی عمومی، گروه روانشناسی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران. ، mohammadkamyabi@ens.uk.ac.ir
2- دانشیار، گروه روانشناسی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران
3- استاد، گروه روانشناسی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران
چکیده:   (633 مشاهده)
مقدمه و هدف: افزایش استفاده دانشجویان از تلفن‌های هوشمند و این واقعیت که این نوع تلفن‌ها ویژگی‌های بسیاری را ارائه می‌دهند، اعتیاد احتمالی به گوشی‌های هوشمند را در کانون تحقیقات قرار داده است. بر این مبنا پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه بین سلامت اجتماعی، سیستم‌های مغزی-رفتاری، پریشانی روانشناختی و بهزیستی ذهنی با وابستگی به تلفن همراه هوشمند انجام شد.
روش کار: روش پژوهش حاضر با توجه به شیوه جمع­آوری داده‌ها از نوع توصیفی-همبستگی بوده است. براساس جدول مورگان تعداد 362 نفر از دانشجویان علوم پزشکی کرمان به عنوان نمونه به روش نمونه‌گیری در دسترس انتخاب شدند. برای جمع­آوری داده‌ها از پرسشنامه‌ استاندارد سلامت اجتماعی کییز، پرسشنامه استاندارد مقیاس سیستم‌های مغزی-رفتاری کارور و وایت، پرسشنامه استاندارد پریشانی روانشناختی کسلر، پرسشنامه استاندارد بهزیستی ذهنی وارویک-ادینبورگ و پرسشنامه استاندارد وابستگی به تلفن همراه هوشمند کوهی استفاده شده است. داده‌ها با نرم افزار SPSS نسخه 21 و ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون خطی چندگانه تحلیل شد.
یافته­ها: نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد، بهزیستی ذهنی، سیستم مغزی-رفتاری فعال ساز، سیستم مغزی-رفتاری بازدارنده و سلامت اجتماعی قادرند 45% از واریانس وابستگی به تلفن همراه هوشمند را به طور معنادار پیش بینی کنند.
نتیجه‌گیری: یافته‌های پژوهش حاکی از این است که افزایش سلامت اجتماعی، افزایش سیستم فعال‌سازی رفتاری و کاهش بازداری رفتاری، کاهش پریشانی روانشناختی و افزایش بهزیستی ذهنی با کاهش وابستگی به تلفن همراه هوشمند همراه بوده است.
متن کامل [PDF 626 kb]   (206 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: علوم پزشکی / روانپزشکي
دریافت: 1402/6/28 | پذیرش: 1402/10/17 | انتشار: 1402/12/20

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.