دوره 2، شماره 1 - ( بهار-تابستان 1394 )                   جلد 2 شماره 1 صفحات 105-94 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- ، دانشکده بهداشت
2- ، دانشکده بهداشت ، a.dargahi29@yahoo.com
3- عضو کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه
چکیده:   (4152 مشاهده)

مقدمه: یکی از مشکلات  مربوط به شیرآلودگی به آنتی بیوتیک ها می باشد. با توجه به اینکه وجود باقیمانده آنها در شیر و گوشت دام و همچنین انتقال آنها به بدن انسان، تاثیر نامطلوبی بر سلامت عموم دارد و از آنجا که عمده پژوهش های انجام شده در این زمینه  پراکنده می باشد، هدف از مطالعه حاضر مروری  بر مطالعات گذشته در زمینه  بررسی میزان بقایای آنتی بیوتیک شیر در ایران می باشد.

روش کار: پایگاه های اطلاعاتی داخلی و خارجی از جمله ایران مدکس، ایران داک، SID، Google Scholar،Scopus ، Science Direct ، پایگاه علمی اطلاع رسانی WHO، راهنمای دسترسی به مجلات آزاد، Elsiver و Pubmed مورد بررسی قرار گرفت. جهت جستجو از کلید واژه های antibiotics, milk, Iran, systematic review، آنتی بیوتیک، شیر، ایران و مرور سیستماتیک در دوره زمانی 1371 تا 1391استفاده شد. بر اساس ارتباط  محتوای عنوان مقالات، در نهایت 32 مقاله واجد شرایط انتخاب و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

یافته ها: بر اساس نتایج مقدار آلودگی در گروه بتا لاکتام  17/20- 66/2 درصد ، تتراسایکلین 82-1درصد ، آمینوگلیکوزید 98- 76/11درصد،  ماکرولید  1/69 درصد ، کلرامفنیکل (سایر آنتی بیوتیک ها) 65 درصد و آنتی بیوتیک ها به طور کلی 5/67 - 5 درصد ذکر شده است.

نتیجه گیری: در بسیاری از مطالعات آلودگی نمونه های شیر به آنتی بیوتیک ها مثبت ارزیابی شده است. با توجه به بالا بودن مقادیر اندازه گیری شده آنتی بیوتیک در اکثر مناطق مورد مطالعه، به کارگیری یک استراتژی موثر و کارا در این زمینه از ضروریات بهداشتی می باشد. 

متن کامل [PDF 671 kb]   (5466 دریافت)    
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: علوم بهداشت / بهداشت محیط
دریافت: 1393/2/14 | پذیرش: 1393/3/16 | انتشار: 1393/9/29

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.