دوره 1، شماره 1 - ( پاییز-زمستان 1393 )                   جلد 1 شماره 1 صفحات 8-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- مرکز تحقیقات بهداشت باروری و ناباروری حضرت فاطمه زهرا (س)
2- گروه زنان و زایمان و مرکز تحقیقات سلولی مولکولی ، z_b412003@yahoo.com
3- کمیته تحقیقات دانشجویی
چکیده:   (5797 مشاهده)
مقدمه: ناباروری به عدم بارداری به دنبال یک سال تماس جنسی بدون استفاده از روش‌های جلوگیری از بارداری اطلاق می‌شود. از علل نازایی مربوط به زنان پس از تخمدان، عوامل لوله‌ای می‌باشد. برای بررسی لوله‌های رحم، لاپاراسکوپی تست طلایی است ولی به علت عوارض و مشکلات انجام آن، هیستروسالپنگوگرافی به عنوان تست غربالگری پیشنهاد شده است. هدف از انجام این مطالعه، مقایسه یافته‌های هیستروسالپنگوگرافی با لاپاراسکوپی در بیماران مبتلا به نازایی اولیه و ثانویه بود.
روش کار:
در این مطالعه‌ی مقطعی، پرونده‌ی کلیه‌ی بیمارانی که طی سال‌های 1381 تا 1388 به دلیل نازایی به مرکز ناباروری فاطمه ‌الزهرا (س) مراجعه نموده و تحت هیستروسالپنگوگرافی و سپس لاپاراسکوپی قرار گرفته بودند، مورد بررسی قرار گرفتند. اطلاعات دموگرافیک به همراه یافته‌های هیستروسالپنگوگرافی و لاپاراسکوپی و هم‌چنین اولیه یا ثانویه بودن نازایی از پرونده‌ها استخراج و ثبت گردید. داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار SPSS18 تجزیه‌و‌تحلیل آماری شدند.
یافته ها: در تشخیص چسبندگی اطراف لوله‌های رحم هم در بیماران مبتلا به نازایی اولیه و هم ثانویه، میزان همگرایی بین یافته‌های هیستروسالپنگوگرافی و لاپاراسکوپی ضعیف و در تشخیص اختلالات رحمی میزان همگرایی هم در بیماران مبتلا به نازایی اولیه و هم ثانویه متوسط بود. در تشخیص انسداد لوله‌های رحمی در بیماران مبتلا به نازایی اولیه، میزان همگرایی متوسط و در بیماران با نازایی ثانویه، خوب بود.
نتیجه گیری: براساس نتایج این مطالعه، یافته‌های هیستروسالپنگوگرافی در تشخیص اختلالات رحمی و انسداد لوله‌های رحمی نسبتاً قابل اعتماد است؛ ولی در تشخیص چسبندگی اطراف لوله‌ها روش مطمئنی نشان نداد.
متن کامل [PDF 448 kb]   (2262 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: علوم پزشکی / زنان و زايمان
دریافت: 1393/5/4 | پذیرش: 1393/5/4 | انتشار: 1393/5/4

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.