دوره 4، شماره 2 - ( پاییز-زمستان 1396 )                   جلد 4 شماره 2 صفحات 258-249 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- گروه پرستاری و مامایی، دانشکده پرستاری مامایی، دانشگاه آزاد اسلامی لارستان، لارستان، ایران ، Sarafraz1385@gmail.com
2- گروه بهداشت حرفه‌ای، دانشکده بهداشت، دانشکده علوم پزشکی لارستان، لارستان، ایران
3- گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی جیرفت، جیرفت، ایران
چکیده:   (4562 مشاهده)
مقدمه: میزان مرگ‌ومیر مادران به علت عوارض بارداری و زایمان از مهم‌ترین شاخص‌هایی است که نشان‌دهنده وضعیت توسعه کشورها می‌باشد. در این مقاله سعی شده است تا با تعیین هزینه‌های ناشی از مرگ مادر و تأثیر این هزینه‌ها بر سلامت خانواده و جامعه، راهکارهایی جهت پیشگیری از بروز مرگ‌های مشابه و بهبود آن اتخاذ شود.
روش کار: مقاله حاصل یک مطالعه مروری است که با جستجو در پایگاه‌های ایرانی و بین‌المللی Elsevier، Springer،PubMed IranMedex، google scholar،SID  و سایت WHO و UNFPA بین سال‌های 2016-1973 نگاشته شده است. حدود 78 عنوان در جستجوی اولیه به دست آمد که بعد از مطالعه خلاصه ملاقات، 20 مقاله که با هدف اصلی این مطالعه همخوانی داشت انتخاب گردید.
یافته‌ها: مهم‌ترین اثرات مرگ مادران برای کودکان، خانواده و جامعه شامل افزایش مرگ کودکان، افزایش کودکان کار و افزایش میزان سوء تغذیه و بیماری در کودکان، انحلال خانواده، رشد خانواده‌های تک والدی و افزایش بیماری‌های روانی در سایر اعضاء خانواده و جامعه می‌باشد.
بحث: نتایج نشان داد که زنان و بخصوص مادران نقشی بسیار کلیدی در خانواده و تربیت فرزندان داشته و مرگ مادران می‌تواند وسیله‌ای برای کاهش سرمایه و تولید خانوار، انحلال خانواده و مشکلات اقتصادی، اجتماعی و روانی گردد.
نتیجه‌گیری: شناخت عوامل مؤثر بر این شاخص مهم، ما را در اتخاذ اقدامات مؤثر برای ارتقای سلامت مادر و به دنبال آن کاهش هزینه‌های تحمیل شده بر خانواده و جامعه ناشی از مرگ مادر، یاری می‌نماید.
 
متن کامل [PDF 639 kb]   (1155 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: علوم بهداشت / بهداشت عمومی
دریافت: 1396/7/15 | پذیرش: 1396/9/20 | انتشار: 1396/9/29

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.